توسعه و ارزیابی حسگر دیالکتریک مجاورتی برای اندازه‌گیری غیرمخرب غلظت قند چغندرقند

اعظم اسدی؛ مجتبی نادری بلداجی؛ امین لطفعلیان؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ سامان آبدانان مهدی زاده

دوره 23، شماره 83 ، آذر 1401، ، صفحه 33-48

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.360854.1434

چکیده
  تعیین غلظت (عیار) قند برای ارزیابی کیفیت چغندرقند در کارخانه­های قند اهمیت زیادی دارد و مبنای ارزش­گذاری چغندرقند نیز محسوب می­شود. در این مطالعه، با هدف برآورد درجۀ بریکس به عنوان یکی از شاخص­های سنجش عیار قند چغندر، یک حسگر دی‌الکتریک مجاورتی توسعه داده شد و ارزیابی گردید. این حسگر از نوع کواکسیال انتها-باز بوده که از دو الکترود ...  بیشتر

تغییرات برخی ویژگی های کیفی میوۀ زردآلوی بسته‌بندی شده با اتمسفر اصلاح شده

علی متولی؛ ابراهیم شهبازی؛ سید جعفر هاشمی؛ رضا طباطبایی کلور

دوره 21، شماره 74 ، شهریور 1399، ، صفحه 151-168

https://doi.org/10.22092/erams.2019.124936.1297

چکیده
  یکی از دغدغه­ های مهم در فرآیندهای پس از برداشت، حفظ کیفیت میوه ­ها و افزایش دورۀ ماندگاری آنهاست. از روش ­های مهم به منظور افزایش دورۀ ماندگاری میوه ­ها، یکی استفاده از روش بسته ­بندی با اتمسفر اصلاح شده است. در پژوهش حاضر، روند تغییرات برخی ویژگی­ های کیفی (رنگ، pH، TSS و سفتی بافت) میوۀ زردآلو با استفاده از روش بسته­ بندی ...  بیشتر