مقاله پژوهشی
بهینه‌سازی مصرف انرژی و بررسی عوامل تولید نیشکر (نهاده‌های: فیزیکی – مصرفی) در شرکت کشت و صنعت امیرکبیر با استفاده از روش تحلیل پوششی داده‌ها

منصور سعدونی نژاد؛ مرتضی الماسی؛ محمد قهدریجانی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، صفحه 1-18

https://doi.org/10.22092/amsr.2022.359662.1425

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهاده‌های: فیزیکی – مصرفی) و بهینه‌سازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی داده‌ها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسش‌نامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمع‌آوری ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
گزینش روش مناسب مدیریت پسماند صنایع روغن زیتون در استان گیلان با روش تحلیل سلسله مراتبی

مهتا رفیعی؛ اسداله اکرم؛ محمد شریفی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، صفحه 19-38

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.361264.1438

چکیده
  با هدف انتخاب راهکار مناسب برای مدیریت پسماند صنعت روغن زیتون در شهرستان رودبار استان گیلان، بررسی پیشینه پژوهش و مشورت با کارشناسان برای انتخاب معیارها انجام گرفت. چهار معیار اقتصادی، فنی، اجتماعی و زیست‌محیطی به‌عنوان معیارهای گزینش راهکار مناسب انتخاب شده و به 12 زیرمعیار تقسیم شدند. پرسشنامه‌ به‌صورت مقایسات زوجی، طراحی شد ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اثر آب‌پاشی روی یونجه قبل از بسته‌بندی بر تلفات کمی و کیفی علوفه بسته‌بندی شده (مطالعه موردی در استان فارس)

صادق افضلی نیا؛ علیداد بوستانی؛ عبدالحمید کریمی؛ دادگر محمدی؛ سید منصور علوی منش؛ ماشاءاله زارع؛ علی نوروزی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، صفحه 39-56

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.362561.1455

چکیده
  در این تحقیق اثر مرطوب نمودن لایه سطحی یونجه بر مقدار تلفات کمی و کیفی آن بررسی شد. پژوهش در قالب آزمایش یک بار خرد شده با 12 تیمار و سه تکرار به مدت دو سال (1399 تا 1401) اجرا شد. تیمارها شامل مقدار آب پاشش شده در چهار سطح 0، 250، 350 و 450 لیتر در هکتار به عنوان فاکتور اصلی و فاصله‌ زمانی بین آب‌پاشی و بسته بندی علوفه در سه سطح بلافاصله پس از آب‌پاشی، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی تأثیر حالت‌های مختلف ترکیب هوای گرم و پرتوهای فروسرخ بر خشک کردن زردآلو

منصوره مظفری؛ حسین غفاری ستوبادی؛ حمیدرضا گازر؛ جابر سلیمانی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، صفحه 57-74

https://doi.org/10.22092/amsr.2024.363663.1462

چکیده
  خشک کردن با هوای گرم متداول‌ترین روش برای محصولات کشاورزی است که زمان‌بر است و مصرف انرژی بالایی دارد. به دلیل خشک شدن سریع سطح محصول در روش خشک کردن همرفتی، توزیع و انتقال حرارت و رطوبت در داخل محصول نسبتاً غیریکنواخت است. در میوه‌هایی مانند زردآلو پوشش مومی موجود روی پوست میوه اثر کنترل‌کننده و بازدارنده‌ای در فرایند خشک کردن ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
ارزیابی فازی ویژگی های ظاهری زعفران با استفاده از روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی

ایمان ذباح؛ زهرا حیدران داروقه امنیه؛ بهناز بهزادیان؛ رویا رضایی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، صفحه 75-90

https://doi.org/10.22092/amsr.2024.364271.1471

چکیده
  ایران بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ زعفران در جهان است. زعفران دارای اهمیت بالای اقتصادی است و به دلیل افزایش فعالیت رقبای صادراتی، نیازمند حمایت و گسترش و توسعۀ صادرات است. روند رو به رشد سهم صادرات زعفران از یک‌سو و درآمدزایی و کارآفرینی برای روستاییان کشور از سوی دیگر، لزوم توجه به این محصول را دوچندان می‌کند. رقابت در این عرضه و با وجود ...  بیشتر