تاریخچه نشریه علمی

تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی

آنچه امروز تحت عنوان نشریه علمی تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی  با اعتبار علمی - پژوهشی منتشر می­ شود، یکی از مجلات تخصصی منشعب از مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی است که بر اساس درخواست شمارۀ  7553/249 مورخ 93/11/27 این موسسه به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تفکیک آن به سه مجله تخصصی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، صنایع غذایی و سازه ­های آبیاری و زهکشی و تاییدیه شماره 3/18/81671 مورخ 94/4/31 دفتر سیاست­گذاری و برنامه ­ریزی امور پژوهشی آن وزارت با اعتبار علمی و پژوهشی است. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی از سال 1375 به مدت 19 سال و با انتشار 16 جلد و هر جلد با 4 شماره مقالات علمی متعددی را به جامعه علمی کشور ارائه نموده است. این مجله در حال حاضر در پایگاه‌های استنادی یافته‌های علمی و پژوهشی CABI، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ، ایران ژورنال، بانک اطلاعات نشریات کشور، پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی و مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی (Agrisis) نمایه می‌شود.

اکنون نشریه تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی با حفظ استانداردها و سوابق مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی و اعتبار علمی و نمایه در پایگاه های استنادی یاد شده به طور مستقل و به صورت تخصصی چاپ می­شود.

امید است با همکاری همه محققان و متخصصان کشور روند رو به تکامل این مجله همچون گذشته ادامه ‌یابد.

نشریه تحقیقات سامانه­ ها و مکانیزاسیون کشاورزی

با درجۀ علمی شمارة 3/18/81671 مورخ 1394/4/31 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

مقاله‌های علمی در زمینه مدیریت، بررسی، ارزیابی و توسعه ماشین‌های کشاورزی و سامانه‌های فنی و مهندسی کشاورزی، انرژی در کشاورزی، ایمنی و ارگونومی، و همچنین تحقیقات بین‌رشته‌ای و فناوری‌های نوین و پیشرفته در حوزه‌های زراعت، باغبانی، صنایع غذایی، دام و شیلات با تکیه بر جنبه‌های کاربردی، زیست محیطی و آینده‌ پژوهی که به زبان فارسی نوشته شده و قبلاً منتشر نشده یا برای انتشار در مجله یا نشریه‌ای دیگر ارسال نشده باشد، برای بررسی و داوری می­ پذیرد و در صورت تأیید به ­ترتیب تاریخ وصول چاپ می‌کند. همچنین مقاله­ های گردآوری یا تحلیلی که توسط پژوهشگران صاحب­نظر و تنها به دعوت هیأت تحریریه در زمینه مسائل روز فنی و مهندسی تهیه شده است، پس از بررسی و تصویب به چاپ خواهد رسید.

این نشریه در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، ایران ژورنال، بانک اطلاعات نشریات کشور، پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی و مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی (Agrisis) نمایه می شود.

• ناشر: مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی (http://www.aeri.ir)
  • رتبه علمی: در ارزیابی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال 1400، موفق به اخذ رتبه علمی، در حوزه موضوعی کشاورزی و منابع طبیعی با امتیاز"ب" شده است.
  • رتبه علمی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی: در  ارزیابی نشریات علمی  سال 1400،  در بین 74 نشریه، موفق به اخذ درجه +A شده است.
  • این نشریه از قوانین COPE (کمیته اخلاق در انتشار) پیروی می کند.
  • رویکرد مجله در انتشار مقالات بر اساس مجوز بین المللی Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0) 4.0 است که در (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0) نمایش داده شده است.
  • داوری تمامی مقالات به روش داوری بسته بوده و مقاله توسط حداقل 2 داور  بررسی می­ شود.
  • انواع مقالات قابل انتشار در نشریه عبارت است از مقالۀ کامل پژوهشی، مروری، تحلیلی و کوتاه پژوهشی
  • زبان نشریه فارسی به همراه چکیده، توضیحات شکل و نمودار و واژه های کلیدی انگلیسی است.
  • مدت زمان بررسی اولیۀ مقالات 5-7 روز است.
  • مدت زمان فرایند داوری مقالات 4 الی 6 ماه است.
  • به منظور صیانت از حقوق و مالکیت فکری و معنوی پژوهشگران و نویسندگان؛ در بررسی اصالت مقالات این نشریه، از نرم‌افزار  «همانندجو» برای مقالات فارسی و از نرم‌افزار «iThenticate» برای مقالات انگلیسی استفاده می‌شود.