مقایسه و ارزیابی روش‌های خندان کردن پسته از نظر خواص فیزیکوشیمیایی محصول طی مدت انبارمانی

هوشنگ افضلی گروه؛ فرزاد آزاد شهرکی؛ محمدعلی رستمی؛ داود درویشی

دوره 23، شماره 84 ، اسفند 1401، ، صفحه 17-38

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.359711.1426

چکیده
  در این تحقیق، دو روش خندان کردن پسته (یخ خندان، مکانیک خندان) و خندان طبیعی در دو دمای نگهداری (10 و 25 درجة سلسیوس) پس از شش ماه انبارمانی از نظر اندیس پراکسید، عدد اسیدی و خواص حسی پستۀ رقم اوحدی ارزیابی و با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج به ­دست آمده نشان داد که تغییرات اندیس پراکسید به مدت شش ماه نگهداری، بین 2 تا 3 میلی‌اکی‌والان بر کیلوگرم ...  بیشتر

بررسی عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT

فرهاد مختاری؛ مرتضی خان‌احمدی؛ بیژن عسکری؛ لاله مشرف؛ امیرحسین الهامی‌راد

دوره 15، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.22092/erams.2014.102150

چکیده
  گاما اوریزانول یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که مانع اکسیداسیون روغن می‌شود.  این ماده در سبوس برنج وجود دارد.  گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین می‌شود.  در این تحقیق عصارة آنتی‌اکسیدانی سبوس دو گونه برنج ایرانی، به‌نام زاینده‌رود و سازندگی با حلال متانول با روش ...  بیشتر