مقاله پژوهشی
ساخت و ارزیابی ماشین هواده چمن برای استفاده در خاک‌های سنگین ایران

اردشیر اسدی؛ اورنگ تاکی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/erams.2007.112996

چکیده
  هواد‌هی چمن با استفاده از ماشین‌های وارداتی از چند ‌لحاظ مانند عمق کم حفره‌های ایجادشده، کنده شدن قسمت‌هایی از چمن و زمان‌بر بودن جمع‌آوری فتیله‌ها، رضایت‌بخش نیست. در این پژوهش با در نظرگرفتن این اشکالات، ماشینی جهت سازگاری با عرصه‌های چمن‌کاری ایران ساخته‌شد. برای ساخت ماشین ابتدا به انتخاب شکل مناسب عوامل خاک‌ورز (انگشتی‌ها) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مقایسۀ دو کارنده جهت کشت سبزی ها در خوزستان

زهرا محمدی امینی؛ یعقوب منصوری؛ حسن ذکی دیزجی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/erams.2017.112997

چکیده
  در این پژوهش، ردیف‌کار نیوماتیکی ساخت شرکت تراشکده کرج و خطی‌کار ساخت شرکت صنعت‌کاران دزفول ارزیابی و مقایسه شدند. پارامترهای مستقل شامل نوع کارنده در دو سطح(ردیف‌کار تراشکده و خطی‌کار صنعت‌کاران)، دو نوع سطح بستر(سطح صاف آزمایش و زمین شخم خورده)، سه سرعت پیشروی(3، 5 و 7 کیلومتر بر ساعت) و چهار نوع بذر(گوجه‌فرنگی، پیاز، تربچه، کاهو) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر

فرزاد صالحیان؛ سید جعفر هاشمی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 29-40

https://doi.org/10.22092/erams.2017.112998

چکیده
  زمان مناسب برداشت برنج می‌تواند ضایعات محصول را در مزرعه و عملیات تبدیل شلتوک کاهش دهد. در این تحقیق، اثر زمان برداشت شالی بر خواص تبدیل دو رقم برنج محلی ‌هاشمی و پرمحصول گوهر در مرکز ترویج و توسعۀ تکنولوژی هراز (ایران) بررسی شد. برداشت محصول هنگامی که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پایۀ تر رسید (85 و 115 روز پس از نشاکاری به ترتیب برای ارقام ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
اندازه گیری شاخص های انرژی تولید مرغ گوشتی استان البرز

عادل واحدی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 41-54

https://doi.org/10.22092/erams.2017.112999

چکیده
  صنعت طیور یکی از بزرگ‌ترین و توسعه یافته ترین صنایع موجود در کشور است و بررسی میزان انرژی مصرفی در مرغداری یکی از مهم‌ترین مسائل در پرورش مرغ گوشتی می‌باشد. تحقیق حاضر به بررسی روند مصرف انرژی و میزان مصرف آن در واحد های پرورش مرغ گوشتی استان البرز می‌پردازد. نهاده‌های اصلی ورودی شامل خوراک مصرفی، سوخت (گاز و گازوئیل)، الکتریسیته، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی خواص فیزیکی و حالتهای مختلف حرکتی سه نوع بذر در استوانۀ دوار برای پوشش‌دهی مناسب بذر

فردین رنجبر؛ محمد حسین کیانمهر

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 55-68

https://doi.org/10.22092/erams.2017.113000

چکیده
  ااستفادۀ بهینه از دستگاه‌های پوشش‌دهندۀ دوار بذر مستلزم دانستن اطلاعاتی دربارۀ خواص فیزیکی و چگونگی حرکت بذر در استوانۀ دوار است. یکی از مهمترین تنظیمات، تنظیم سرعت دورانی استوانۀ دوار است به گونه‌ای که بذرهای داخل استوانۀ حرکت غلتان داشته باشند. برای به‌دست آوردن این اطلاعات، از روش جدیدی استفاده می‌شود که بر اساس حرکت دانه‌ها ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تعیین مناسب‌ترین سن نشای برنج در کشت مکانیزه به منظور دستیابی به بالاترین عملکرد محصول در مازندران

کاظم فتحعلی نژاد؛ جهانفر دانشیان؛ مجید مرادخانی؛ محمد یونسی الموتی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 69-80

https://doi.org/10.22092/erams.2017.113001

چکیده
  با توجه به بالا بودن هزینۀ کارگری در تولید برنج، استفاده از ماشین‌ نشاکار برنج و بالا بردن سطح مکانیزاسیون یکی از راهکارهای اساسی در کاهش هزینۀ تولید، پایداری و تهیۀ نشای سالم و قوی برای نشای جعبه‌ای است. واکنش زراعی ارقام برنج نسبت به کاشت مکانیزه با ماشین نشاکار به دلیل تفاوت در میزان تراکم و نوع آرایش کاشت متفاوت است. بدین منظور ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
طراحی، ساخت و ارزیابی بذرکار نیمه‌خودکار سینی‌های نشاء

علی محمد صادقی؛ محمد حسین آق خانی؛ باقر عمادی؛ ایوب جعفری

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 81-94

https://doi.org/10.22092/erams.2017.113002

چکیده
  کاشت نشاء یکی از روش های موثر در افزایش بازده اقتصادی برخی محصولات کشاورزی مانند برنج، صیفی‌جات و...است. بعلت گران بودن دستگاه‌های وارداتی، بسیاری از کشاورزان از نیروی کارگری جهت تولید نشاء استفاده می‌نمایند. هدف این پژوهش طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاهی ساده، کم‌هزینه، با امکانات بومی، جهت بذرکاری سریع و دقیق سینی‌های نشاء می‌باشد. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی تناظر فوریه – رینولدز در تخمین پارامترهای پیش خنک سازی انار

محمد علی به آئین؛ اصغر محمودی؛ سید فرامرز رنجبر

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، صفحه 95-112

https://doi.org/10.22092/erams.2017.113003

چکیده
  مدیریت دما یک موضوع مهم در حفظ کیفیت محصولات باغبانی، پس از برداشت می‌باشد. یکی از روش‌ها در کنترل مناسب دما، پیش خنک‌سازی است که قبل از انبارکردن محصول در سردخانه انجام شده و عمر قفسه‌ای و زمان انبارمانی میوه‌ها را افزایش می‌دهد. از طرف دیگر، تخمین پارامترهای سردشدن (زمان نیمه و هفت – هشتم سردشدن) به سنسورهای دقیق و صرف وقت در ...  بیشتر