منصور سعدونی نژاد؛ مرتضی الماسی؛ محمد قهدریجانی
چکیده
این مطالعه بهمنظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهادههای: فیزیکی – مصرفی) و بهینهسازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی دادهها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمعآوری ...
بیشتر
این مطالعه بهمنظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهادههای: فیزیکی – مصرفی) و بهینهسازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی دادهها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمعآوری شدند. طبق نتایج حاصل، از کل انرژی مصرفی در تولید، انرژی قلمه و کود شیمیایی به ترتیب با 59 و 16 (درصد) بیشترین سهم را در بین نهادههای مصرفی داشت. علف کش 15/3 (درصد)، ماشینهای کشاورزی 09/1 (درصد) و نیروی انسانی 06/0 (درصد) کمترین نهادههای انرژیبر در بین دیگر نهادههای تولید نیشکر بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص شد که دو نهاده قلمه نیشکر و کود شیمیایی بیشترین میزان مصرف را در بین تمام نهادهها برای تولید دارند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل پوششی دادهها نشان داد که کود نیتروژن و نیروی انسانی با 42 و 60/31 (درصد) بیشترین سهم را از انرژی دخیره شده داشتند. کمترین سهم از انرژی ذخیره شده در تولید به ترتیب متعلق به سموم شیمیایی و کود فسفر بود. نتایج نشان داد که کاهش در مصرف کودهای شیمیایی و سوخت دیزل برای ذخیرهسازی انرژی و کاهش مشکل خطر زیستمحیطی در منطقه مهم است. ذخیرهسازی در سوخت دیزل توسط بهبود عملکرد پمپ آبیاری و استفاده از تراکتورهای جدید و آنالیز خاک برای بهبود مصرف کودهای شیمیایی امکانپذیر است.
ابراهیم تقی نژاد
چکیده
نیم جوش کردن، یک فرآیند هیدروگرمایی است و شامل سه مرحله غوطهوری، بخاردهی و خشککردن شلتوک میباشد. در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی برای بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن (دمای غوطهوری و زمان بخاردهی) استفاده گردید. نمونهها بعد از غوطهوری (55 ،60، 65 ، 70 و 75 درجه سلسیوس) و بخاردهی (2، 4، 6، 8 و 10 دقیقه)، طی 3 روز تحت شرایط ...
بیشتر
نیم جوش کردن، یک فرآیند هیدروگرمایی است و شامل سه مرحله غوطهوری، بخاردهی و خشککردن شلتوک میباشد. در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی برای بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن (دمای غوطهوری و زمان بخاردهی) استفاده گردید. نمونهها بعد از غوطهوری (55 ،60، 65 ، 70 و 75 درجه سلسیوس) و بخاردهی (2، 4، 6، 8 و 10 دقیقه)، طی 3 روز تحت شرایط محیطی تا رسیدن رطوبت نهایی به 11% (بر پایهتر) خشک شدهاند. برای هر پاسخ با استفاده از تجزیه رگرسیون خطی چندگانه، مدلهای چندجملهای درجهی دوم به دست آمد. تجزیه واریانس (ANOVA) برای بررسی صحت و دقت مدل برازش شده انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر مربع دمای غوطهوری و مربع زمان بخاردهی بر مقدار راندمان برنج سالم معنیدار (P
محمد شریفی؛ عرفان خسروانی مقدم؛ پیام حاتمی
چکیده
یکی از مسائل بسیار مهم در مدیریت تولید، انتخاب بهترین گزینه برای انجامدادن هر یک از فعالیتهای تولید است به نحوی که هزینه و زمان تولید دارای کمترین مقدار و کیفیت دارای بالاترین مقدار ممکن باشد. با توجه به تعداد زیاد فعالیتها و گزینههای انتخابی برای هر فعالیت، معمولاً این انتخاب جواب منحصر به فرد ندارد و میتوان با استفاده ...
بیشتر
یکی از مسائل بسیار مهم در مدیریت تولید، انتخاب بهترین گزینه برای انجامدادن هر یک از فعالیتهای تولید است به نحوی که هزینه و زمان تولید دارای کمترین مقدار و کیفیت دارای بالاترین مقدار ممکن باشد. با توجه به تعداد زیاد فعالیتها و گزینههای انتخابی برای هر فعالیت، معمولاً این انتخاب جواب منحصر به فرد ندارد و میتوان با استفاده از تابع مطلوبیت و اختصاص دادن وزنهایی به زمان، هزینه و کیفیت، بهترین جواب را از بین جوابهای به دست آمده انتخاب کرد. به دلیل اینکه تصمیمگیری برای آینده همیشه بر اساس احتمال است، در این پژوهش سعی شد تا با استفاده از ریاضیات منطق فازی برای هزینه، زمان و کیفیت فرایند تولید شیر، بازهای به صورت اعداد فازی در نظر گرفته شود و برای مدیریت ریسک، آلفاکاتی نیز در این بازه تعریف شود. پس از آن با به کارگیری و مقایسۀ دو الگوریتم ازدحام ذرات و الگوریتم ژنتیک، از بین روشهای مختلف انجام دادن هر فعالیت در فرایند تولید شیر، تحت تاثیر آلفاکاتهای مختلف، بهترین روش برای هر فعالیت مشخص گردد. طبق نتایج به دست آمده، الگوریتم ازدحام ذرات نسبت به الگوریتم ژنتیک عملکرد بهتری در حل این مسئله از خود نشان داده است که در شرایط عدم قطعیت (0=α) مقدار زمان، هزینه و کیفیت به ترتیب 2180 روز و 118228/86 میلیون ریال و 46 درصد در الگوریتم ژنتیک و 2180 روز و 118224/20 میلیون ریال و 41 درصد در الگوریتم ازدحام ذرات محاسبه شده است. همچنین نشان داده شده است که با تنظیم مقدار آلفا با توجه به شرایط کاری میتوان میزان ریسک موجود در فرایند تولید را مدیریت کرد و با انجامدادن فعالیتهای فرایند، طبق شیوهای که برای هر فعالیت طی اجرای الگوریتم تعیین میشود، به کمترین زمان و هزینه و بالاترین کیفیت ممکن دست پیدا کرد.