محسن ثقوری؛ رضا عبدی؛ محمد علی ابراهیمی نیک؛ عباس روحانی؛ محمد علی میسمی
چکیده
هضم بیهوازی حالت جامد، علاوه بر تولید انرژی به عنوان راهکاری برای مدیریت زباله جامد شهری در نظر گرفته میشود. مزایای این روش شامل حجم کمتر مورد نیاز رآکتور، انرژی کمتر برای گرم کردن و جابجایی راحتتر مواد هضم شده میباشد. از آنجا که قسمت آلی زباله جامد شهری بسیار ناهمگن است، در نتیجه برای بررسی تولید بیوگاز از هر نوع زباله ...
بیشتر
هضم بیهوازی حالت جامد، علاوه بر تولید انرژی به عنوان راهکاری برای مدیریت زباله جامد شهری در نظر گرفته میشود. مزایای این روش شامل حجم کمتر مورد نیاز رآکتور، انرژی کمتر برای گرم کردن و جابجایی راحتتر مواد هضم شده میباشد. از آنجا که قسمت آلی زباله جامد شهری بسیار ناهمگن است، در نتیجه برای بررسی تولید بیوگاز از هر نوع زباله جامد شهری، مطالعات ویژه آن لازم است که هدف این تحقیق میباشد. در این پژوهش هضم بیهوازی حالت جامد قسمت آلی زباله جامد شهری به مدت 30 روز در مقیاس آزمایشگاهی با غلظت مواد جامد 20% برای ارزیابی میزان تولید بیوگاز در شرایط ناپیوسته و مزوفیلیک (بینابین) (37 درجه سلسیوس) انجام شد. با توجه به بالا بودن درصد مواد جامد کل بر اساس نتایج ارزیابی اولیه خصوصیات قسمت آلی زباله جامد شهری (درصد مواد جامد کل 63/30%)، هضم بیهوازی حالت جامد برای مدیریت این ضایعات مناسب است. به منظور بازسازی شرایط واقعی در مقیاس تجاری، هیچگونه مواد افزودنی به رآکتور اضافه نشد. عملکرد راکتور با اندازهگیری روزانه حجم بیوگاز تولیدی و محاسبه میزان تخریبپذیری مواد جامد فرار، مورد ارزیابی قرار گرفت. حجم بیوگاز تولیدی در انتهای فرآیند هضم، مقدار 372 میلیلیتر به ازای هر گرم مواد جامد فرار برای غلظت مواد جامد کل 20% با درصد متان 82/61% (معادل 230 میلیلیتر) به دست آمد. همچنین میزان تخریبپذیری مواد جامد فرار به عنوان یکی از پارامترهای بهرهوری آزمایشات حدود 7/64% محاسبه شد.
زینب رمدانی؛ رضا عبدی؛ محمود امید؛ محمد علی میسمی
چکیده
داشتن اطلاعات یکپارچه در تبادل انرژی محصولات علوفهای برای ایجاد امکان مقایسۀ الگوی مصرف انرژی آنها ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی الگوی مصرف انرژی، تعیین میزان انتشار گاز کربن دیاکسید و مدلسازی رابطۀ بین عملکرد محصول و انرژی نهادههای مصرفی در سه محصول علوفهای است. این سه محصول شامل کاه گندم، ذرت سیلویی و یونجه معمولا ...
بیشتر
داشتن اطلاعات یکپارچه در تبادل انرژی محصولات علوفهای برای ایجاد امکان مقایسۀ الگوی مصرف انرژی آنها ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی الگوی مصرف انرژی، تعیین میزان انتشار گاز کربن دیاکسید و مدلسازی رابطۀ بین عملکرد محصول و انرژی نهادههای مصرفی در سه محصول علوفهای است. این سه محصول شامل کاه گندم، ذرت سیلویی و یونجه معمولا در اکثر دامداریها در ترکیب جیرۀ غذایی دامها قرار دارند. میزان کل انرژی نهادههای ورودی به مزرعه در کشت گندم، ذرت سیلویی، و یونجه بهترتیب 85/32077، 87/93049 و 04/30208 مگاژول در هکتار تخمین زده شده است. همچنین، میزان کربن دیاکسید منتشرشده در کشت این سه محصول بهترتیب برابر 67/2704، 79/5861 و 53/5538 کیلوگرم در هکتار محاسبه شده است. نسبت انرژی در گندم و یونجه 65/2 و 18/2 بهدست آمد در حالیکه در ذرت سیلویی، بهعلت کمتر بودن انرژی خروجی از مزرعه نسبت به انرژی ورودی، این رقم کمتر از یک محاسبه شده است. با استفاده از سامانۀ استنتاج عصبی- فازی رابطۀ بین عملکرد این سه محصول و میزان انرژی نهادههای مصرفی مدلسازی گردید. برای تخمین عملکرد کاه، مدلی با تابعهای عضویت 'gaussmf' با سه تابع ورودی بهعنوان بهترین مدل در میان مدلهای مختلف تعیین گردید. در میان مدلهای بهدست آمده برای تعیین علمکرد ذرت، بهترین عملکرد در مدلی با دو تابع عضویت 'pimf' دیده شد. همچنین، مدلی با سه تابع عضویت ذوزنقهای 'trapmf' و ضریب تعیین 960/0 بهترین عملکرد را برای مدلسازی عملکرد یونجه نشان داده است.