نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

2 استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

3 دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

4 استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانه‌ای، ساخته و ارزیابی ­شد. دستگاه آسیاب از قسمت‌های مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه ­های ورودی و خروجی به­ صورت سه ­بعدی طراحی رایانه­ ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرم‌افزاری انجام شد. دانش فنی استخراج شده برای ساخت دستگاه به روش ورق ­کاری-آهنگری (بدنه و متعلقات) و به روش ریخته ­گری-ماشین‌کاری (قطعات کوبنده و ضدکوبنده) استفاده گردید. یک الکتروموتور با توان 206/2 کیلووات برای به حرکت درآوردن محور کوبنده و اجرای آزمایش ­ها به­ کار گرفته شد. دستگاه تولید شده با اندازه‌گیری میزان پودرشدگی میوۀ سنجد (ذرات کوچک­ تر از 250 میکرون) در رطوبت‌های مختلف میوه (نزدیک صفر درصد یا تغییر نیافتن رطوبت نمونه در دمای 70 درجة سلسیوس، 5 و 10 درصد)، سرعت‌های متفاوت کوبنده (750، 1000، 1250، 1500 دور بر دقیقه) و اندازه­ های مختلف مش ­های سینی ضدکوبنده (5/0، 75/0و 1 میلی‌متر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار ارزیابی  شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که بهترین میزان پودرشدگی میوۀ سنجد در بالاترین سرعت دورانی کوبنده (1500 دور بر دقیقه) و با اندازۀ مش ­های سینی ضدکوبنده 75/0 میلی­ متر به ترتیب در رطوبت­ نزدیک به صفر، 16/80 درصد، در رطوبت 5 درصد، 33/79 درصد و در رطوبت 10 درصد، 12/55 درصد به ­دست آمد. ظرفیت کلی دستگاه 30 کیلوگرم بر ساعت برای تنظیم دستگاه در دور 1500 دور بر دقیقه، سینی با اندازه مش ­های 75/0 میلی ­متر و رطوبت 5 درصد محاسبه و پیشنهاد می­ شود.

کلیدواژه‌ها

Amiri Tehranizadeh, Z., Baratian, A., & Hosseinzadeh, H. (2016). Russian olive (Elaeagnus angustifolia) as an herbal healer. Bioimpacts, 6(3), 155-167.
 
Ayoubi, A. (2018). The Effect of Wheat Flour Replacement with Eleaagnus Angustifolia powder on quality characteristics of cupcake. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 13(2), 79-88.
 
Besharati Givi, M. K. (2011). Production and technology engineering. First Vol. First Ed. Tehran University Press. (in Persian)
 
Changrie, V. (1999). Development of corn husker sheller (Master Thesis), Agricultural Engineering Graduate School, Kasetsart University, Bangkok, Thailand.
 
Guo, Z. J., Zhou, Z. L., Zhang, Y., & Li, Z. L. (2009). Bionic optimization research of soil cultivating component design. Science in China Series, 52, 955-965.
 
Hamidpour, R., Hamidpour, S., Hamidpour, M., Shahlari, M., Sohraby, M., Shahlari, N., & Hamidpour, R. (2017). Russian olive (Elaeagnus angustifolia L.): From a variety of traditional medicinal applications to its novel roles as an active antioxidant, anti-inflammatory, anti-mutagenic, and analgesic agent. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7, 24-29.
 
Henderson, M. S., & Perry, R. L. (1982). Size reduction: Agricultural process engineering. Third Ed. AVI Publishing Company, Westport.
 
Hernandez, L., & Belles, P. (2007). A 3D finite element analysis of the sunflower (Helianthus annuus L.) fruit. Biomechanical approach for the improvement of its hull ability. Journal of Food Engineering, 78, 861-869.
 
Hmoad, N. R., Abdulkareem, A. A., & Abdullah, M. Q. (2020). Dynamic load factor for single element camshaft under harmonic excitation. Journal of Mechanical Engineering Research and Development, 43(3), 224-234.
 
Jovanovic, D., & Milenković, B. (2021). Determination of dynamic load factor for single-element camshaft using various laws of follower motion. Proceedings of the 8th International Congress of Serbian Society of Mechanics Kragujevac, June 28-30, Serbia.
 
Karampour, M., Meamar Dastjerdi, R., Rahnama, M., & Saadatfard, M. (2018). Investigating the factors affecting the amount of date pit powder in a model mill. Food Engineering Research, 18(27), 127-140. (in Persian)
 
Kawuyo, U. A., Chineke, M. N., Ahmad, A. B., & Amune, E. O. (2014). Grain milling machine. Paper I: Design and construction. Arid Zone Journal of Engineering, Technology and Environment, 10, 75-84.
 
Mohsenin, N. N. (1986). Physical properties of plant and animal materials (revised 2nd ed.). NewYork, Gordon and Breach Science Publications.
 
Nasir, A. (2005). Development and Testing of a Hammer Mill. Material Sciences, 13, 451-467.
 
Noreen, A., Raza, G., Ali, H., Hussain, K., Uddin, S., Zehra, Q., Hussain, B., Hussain, S. W., Abbas, Y., Alam, R., & Ali, N. (2016). The concentration of macronutrients in dry foliage of Russian olive (elaeagnus angustifolia). Asian Journal of Agriculture and Biology, 4(4), 99-107.
 
Nwaigwe, K. N., Nzediegwu, C., & Ugwuoke, P. E. (2012). Design, Construction and Performance Evaluation of a Modified Cassava Milling Machine. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology, 1, 1-11.
 
Ozturk, H. I., Aydına, S., Sozerib, D., Demircia, T., Sertc, D., & Akına, N. (2018). Fortification of set-type yoghurts with Elaeagnus angustifolia L. flours: Effects on physicochemical, textural, and microstructural characteristics. Food Science and Technology, 90, 620–626.
 
Perry, H. R., & Don, G. W. (1998). Size reduction and enlargement: Perry’s chemical engineering handbook. Seventh Ed. McGraw-Hill International Publishers, New York.
 
Ramezani, M., Hoseseinzadeh, H., & Aneshmand, N. (2001). Antinociceptive effect of Elaeagnus angustifolia fruit seeds in mice. Fitoterpia, 72, 255-262.
 
Rasekh, M., Asadi, M. R., Jafari, A., & Kheiralipour, K. (2009). Obtaining maximum stresses in different parts of tractor (Mf-285) connecting rods using finite element method. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 3(2), 1438-1449.
 
Sabeti, H. (2008). Forest, trees, and shrubs of Iran. Iran University of Science and Technology Press, Tehran. (in Persian)
 
Sahan, Y., Gocmen, D., Cansev, A., Celik, G., Aydin, E., Dundar, A. N., Dulger, D., Kaplan, H. B., Kilci, A., & Gucer, S. (2015). Chemical and technical-functional properties of peeled flours and Peeled Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.). Journal of Applied Botany and Food Quality, 88, 34- 41.
 
Shigley, J. E., & Mischke, C. R. (1989). Mechanical design. Mcgrew-Hill Pub.
 
Tanko, H., Carrier, D., Duan, L., & Clausen, E. (2005). Pre-and post-harvest processing of medicinal plants. Plant Genetic Resources, 3, 304-313.
 
Tuan, Z., Hojjati, M., Nasehi, B., & Jooyandeh, H. (2017). Effect of sesame meal and soluble soybean polysaccharide on properties of Barbary bread. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 48(2),
233-242.
 
Williams, G. D., & Roentrater, K. A. (2007). Design considerations for the construction and operation of flour milling facilities. Part I: Planning, structural, and life safety considerations. An ASABE Meeting Presentation. Paper Number: 074116. doi:10.13031/2013.23453.