اولویت بندی استراتژی های توسعه کاربری پسماند کشاورزی به عنوان منبع تولید انرژی زیستی با استفاده از مدل ترکیبی SWOT-ANP

حنیف اسمعیلی؛ مرتضی الماسی؛ محمد قهدریجانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 مرداد 1402

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.362042.1448

چکیده
  روند افزایشی پسماند کشاورزی با توجه به رشد جمعیت و افزایش تولیدات کشاورزی، یکی از چالش های جدی بسیاری از کشورها شده است. به منظور پرهیز از تغییر غیر اصولی الگوی مصرف این منابع، بکارگیری برنامه ریزی های اصولی و استراتژی های مناسب الزامی می باشد تا در دراز مدت متحمل خسارات نگردد. بدین منظور این پژوهش با استفاده از تحلیل SWOT به اولویت بندی ...  بیشتر

بررسی تاثیر محیط کشت ، دما و pH بر عملکرد ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در فتوبیوراکتور عمودی

محمد حسین افشار بخش؛ احمد محمدی؛ حمید مشهدی؛ فهیمه محمود نیا

دوره 21، شماره 76 ، دی 1399، ، صفحه 99-116

https://doi.org/10.22092/erams.2020.343130.1358

چکیده
  این تحقیق به بررسی تاثیر دما، pH و نوع محیط کشت بر فاکتورهای موثر در تولید ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس پرداخته است. آزمایشی با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در فتوبیوراکتور عمودی به اجرا درآمد. عامل اول یعنی محیط کشت ریزجلبک در سه سطح: محیط کشت والن، جردن و BBM، عامل دوم دما در دو سطح: 25 و 30 درجه سلسیوس و ...  بیشتر

تولید اتانول زیستی از ضایعات نان با هیدرولیز آنزیمی و تخمیر با مخمر ساکارومایسس سرویزیه

سمانه ترابی؛ سیدرضا حسن بیگی؛ بهزاد ستاری؛ برات قبادیان

دوره 21، شماره 75 ، آذر 1399، ، صفحه 47-64

https://doi.org/10.22092/erams.2020.126350.1311

چکیده
  ضایعات نان از ضایعات مواد غذایی رایج در جهان است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر متغیرهای زمان قندسازی و نسبت ضایعات نان به آب (غلظت سوبسترا) بر میزان گلوگز ضایعات نان و تولید اتانول­زیستی از گلوگز حاصل از هیدرولیزشدن آن است. ضایعات نان ابتدا به قطعات کوچک تقسیم و پس از آن با نسبت 15-10 (w/v%) با آّب مخلوط­ شدند. از آنزیم­های آلفاآمیلاز ...  بیشتر