زینب رمدانی؛ رضا عبدی؛ محمود امید؛ محمد علی میسمی
چکیده
داشتن اطلاعات یکپارچه در تبادل انرژی محصولات علوفهای برای ایجاد امکان مقایسۀ الگوی مصرف انرژی آنها ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی الگوی مصرف انرژی، تعیین میزان انتشار گاز کربن دیاکسید و مدلسازی رابطۀ بین عملکرد محصول و انرژی نهادههای مصرفی در سه محصول علوفهای است. این سه محصول شامل کاه گندم، ذرت سیلویی و یونجه معمولا ...
بیشتر
داشتن اطلاعات یکپارچه در تبادل انرژی محصولات علوفهای برای ایجاد امکان مقایسۀ الگوی مصرف انرژی آنها ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی الگوی مصرف انرژی، تعیین میزان انتشار گاز کربن دیاکسید و مدلسازی رابطۀ بین عملکرد محصول و انرژی نهادههای مصرفی در سه محصول علوفهای است. این سه محصول شامل کاه گندم، ذرت سیلویی و یونجه معمولا در اکثر دامداریها در ترکیب جیرۀ غذایی دامها قرار دارند. میزان کل انرژی نهادههای ورودی به مزرعه در کشت گندم، ذرت سیلویی، و یونجه بهترتیب 85/32077، 87/93049 و 04/30208 مگاژول در هکتار تخمین زده شده است. همچنین، میزان کربن دیاکسید منتشرشده در کشت این سه محصول بهترتیب برابر 67/2704، 79/5861 و 53/5538 کیلوگرم در هکتار محاسبه شده است. نسبت انرژی در گندم و یونجه 65/2 و 18/2 بهدست آمد در حالیکه در ذرت سیلویی، بهعلت کمتر بودن انرژی خروجی از مزرعه نسبت به انرژی ورودی، این رقم کمتر از یک محاسبه شده است. با استفاده از سامانۀ استنتاج عصبی- فازی رابطۀ بین عملکرد این سه محصول و میزان انرژی نهادههای مصرفی مدلسازی گردید. برای تخمین عملکرد کاه، مدلی با تابعهای عضویت 'gaussmf' با سه تابع ورودی بهعنوان بهترین مدل در میان مدلهای مختلف تعیین گردید. در میان مدلهای بهدست آمده برای تعیین علمکرد ذرت، بهترین عملکرد در مدلی با دو تابع عضویت 'pimf' دیده شد. همچنین، مدلی با سه تابع عضویت ذوزنقهای 'trapmf' و ضریب تعیین 960/0 بهترین عملکرد را برای مدلسازی عملکرد یونجه نشان داده است.