سعید فیروزی؛ هاشم امین پناه؛ داریوش تفهمی؛ مهران غلامی؛ سید بابک صلواتیان
چکیده
به منظور شناسایی عوامل موثر بر کارایی کارخانههای چایسازی در استان گیلان، تحقیقی به روش دلفی در سه مرحله انجام گرفت. پس از مشورت با اساتید دانشگاهی استان گیلان، تعداد 20 نفر کارشناس خبره تبدیل چای از سازمان چای استان گیلان، پژوهشگاه چای کشور و ادارات کشاورزی رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و سیاهکل به عنوان اعضاء گروه تخصصی تحقیق، ...
بیشتر
به منظور شناسایی عوامل موثر بر کارایی کارخانههای چایسازی در استان گیلان، تحقیقی به روش دلفی در سه مرحله انجام گرفت. پس از مشورت با اساتید دانشگاهی استان گیلان، تعداد 20 نفر کارشناس خبره تبدیل چای از سازمان چای استان گیلان، پژوهشگاه چای کشور و ادارات کشاورزی رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و سیاهکل به عنوان اعضاء گروه تخصصی تحقیق، شناسایی و انتخاب شدند. بر طبق نتایج،"تولید مواد اولیه مطلوب (برگ سبز چای مناسب)" ،"استفاده از نیروی انسانی کارآمد در کارخانههای چایسازی" و "رعایت اصول فنی در هنگام احداث کارخانه چای" به ترتیب با کسب 17/97، 44/87 و 06/86 درصد از توافق کارشناسان فرآوری چای استان گیلان به عنوان مهمترین عوامل موثر بر کارایی کارخانههای چایسازی استان گیلان شناخته شدند. بنابراین، توجه ویژه به عملیات بهزراعی چای از قبیل هرس بوتههای چای و فراهمی عناصر غذایی لازم در کنار آبیاری مکانیزه بوتههای چای از اقدامات مهمی است که باید مورد توجه سازمانهای متولی کشاورزی به ویژه سازمان چای کشور قرار گیرد. به علاوه، آموزش فنی نیروی کار در کارخانههای چایسازی از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی با بهکارگیری اساتید کارآزموده در کنار سازماندهی کارخانههای چای با توجه به ظرفیت برگ سبز چای تولیدی در مناطق چایخیز استان گیلان نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.