تغییرات برخی ویژگی های کیفی میوۀ زردآلوی بسته‌بندی شده با اتمسفر اصلاح شده

علی متولی؛ ابراهیم شهبازی؛ سید جعفر هاشمی؛ رضا طباطبایی کلور

دوره 21، شماره 74 ، شهریور 1399، ، صفحه 151-168

https://doi.org/10.22092/erams.2019.124936.1297

چکیده
  یکی از دغدغه­ های مهم در فرآیندهای پس از برداشت، حفظ کیفیت میوه ­ها و افزایش دورۀ ماندگاری آنهاست. از روش ­های مهم به منظور افزایش دورۀ ماندگاری میوه ­ها، یکی استفاده از روش بسته ­بندی با اتمسفر اصلاح شده است. در پژوهش حاضر، روند تغییرات برخی ویژگی­ های کیفی (رنگ، pH، TSS و سفتی بافت) میوۀ زردآلو با استفاده از روش بسته­ بندی ...  بیشتر

بررسی پارامترهای انرژی، زیست محیطی و هزینه‌های اجتماعی فرآیند خشک‌کردن (مطالعه موردی: برش های سیب)

علی متولی؛ سید جعفر هاشمی؛ ابراهیم تقی نژاد

دوره 20، شماره 72 ، تیر 1398، ، صفحه 37-54

https://doi.org/10.22092/erams.2018.109656.1180

چکیده
  امروزه گرمایش کره زمین در اثر مصرف سوخت‌های فسیلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مصرف سوخت‌های فسیلی در نیروگاه‌ها به منظور تولید برق بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلاینده در جهان دارند. با وجود سهم چشمگیر بخش کشاورزی از صنعت برق، بخش فرآوری و خشک ‌کردن محصولات کشاورزی بیشترین انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده‌اند. ...  بیشتر

ساخت و ارزیابی دستگاه خانگی تولید کمپوست از ضایعات گیاهی

روزبه عبدی؛ سید جعفر هاشمی؛ رضا طباطبایی کلور

دوره 19، شماره 70 ، شهریور 1397، ، صفحه 69-84

https://doi.org/10.22092/erams.2017.107353.1130

چکیده
  به­ منظور تبدیل پسماند مواد غذایی به کمپوست، دستگاه جدیدی برای تولید کمپوست مجهز به سامانه­های هوادهی تحت فشار، حرارت­دهی و همزنی به­ منظور تسریع در فرآیند تجزیه میکروارگانیزم‌ها ساخته شد. آزمایش­ها در سه سطح هوادهی (2/0، 4/0 و 6/0 لیتر در دقیقه کیلوگرم- ماده خشک) در نسبت C/N برابر 28، در دور ثابت همزن (یک دور در دقیقه) و 6 سطح زمانی ...  بیشتر

بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر

فرزاد صالحیان؛ سید جعفر هاشمی

دوره 17، شماره 67 ، اسفند 1395، ، صفحه 29-40

https://doi.org/10.22092/erams.2017.112998

چکیده
  زمان مناسب برداشت برنج می‌تواند ضایعات محصول را در مزرعه و عملیات تبدیل شلتوک کاهش دهد. در این تحقیق، اثر زمان برداشت شالی بر خواص تبدیل دو رقم برنج محلی ‌هاشمی و پرمحصول گوهر در مرکز ترویج و توسعۀ تکنولوژی هراز (ایران) بررسی شد. برداشت محصول هنگامی که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پایۀ تر رسید (85 و 115 روز پس از نشاکاری به ترتیب برای ارقام ...  بیشتر