منصوره مظفری؛ اصغر محمودی؛ بهاره جمشیدی
چکیده
در این مقاله، امکان استفاده از ویژگیهای بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر در پایش و مدلسازی چروکیدگی بههنگام خشک شدن ورقههای سیب با هوای گرم در سه طول موج (650، 780 و 880 نانومتر) در محدودۀ مرئی و مادون قرمز نزدیک بررسی شد. ویژگیهای مرتبط با چهار روش آنالیز بافت تصویر، شامل آمارههای درجه اول هیستوگرام، ماتریس ...
بیشتر
در این مقاله، امکان استفاده از ویژگیهای بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر در پایش و مدلسازی چروکیدگی بههنگام خشک شدن ورقههای سیب با هوای گرم در سه طول موج (650، 780 و 880 نانومتر) در محدودۀ مرئی و مادون قرمز نزدیک بررسی شد. ویژگیهای مرتبط با چهار روش آنالیز بافت تصویر، شامل آمارههای درجه اول هیستوگرام، ماتریس هموقوعی، ماتریس طول گام سطح خاکستری، و تبدیل موجک استخراج و بهصورت جداگانه برای هر روش و در ترکیب با هم در تدوین مدلهای واسنجی بهکار گرفته شد. مدل رگرسیون چندمتغیرۀ خطی گامبهگام برای مدلسازی و تعیین ویژگیهاییکه مؤثرترین نقش را در تدوین مدل داشتند، بهکار رفت. نتایج بهدست آمده قابلیت ویژگیهای مستخرج از بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر را در ناحیۀ طولموجهای مادونقرمز نزدیک در پیشبینی چروکیدگی محصول نشان میدهد، بهطوریکه استفاده از ویژگی همگنی ماتریس هموقوعی در راستای 90 درجه در 880 نانومتر (با 95/0R2p= و 15/5RMSEp=) و ترکیب ویژگیهای مستخرج از چهار روش آنالیز بافت در 780 نانومتر (با 94/0 R2p = و 61/5RMSEp=) توانستند مدلهایی با دقت بالا حاصل کنند. این پژوهش نشان میدهد که در فرآیند خشککردن با هوایگرم، تصویربرداری پسپراکنش نور لیزر میتواند بهعنوان روشی غیرمخرب، سریع، و ارزان در پیشبینی چروکیدگی بهکار گرفته شود.
محمد علی به آئین؛ اصغر محمودی؛ سید فرامرز رنجبر
چکیده
مدیریت دما یک موضوع مهم در حفظ کیفیت محصولات باغبانی، پس از برداشت میباشد. یکی از روشها در کنترل مناسب دما، پیش خنکسازی است که قبل از انبارکردن محصول در سردخانه انجام شده و عمر قفسهای و زمان انبارمانی میوهها را افزایش میدهد. از طرف دیگر، تخمین پارامترهای سردشدن (زمان نیمه و هفت – هشتم سردشدن) به سنسورهای دقیق و صرف وقت در ...
بیشتر
مدیریت دما یک موضوع مهم در حفظ کیفیت محصولات باغبانی، پس از برداشت میباشد. یکی از روشها در کنترل مناسب دما، پیش خنکسازی است که قبل از انبارکردن محصول در سردخانه انجام شده و عمر قفسهای و زمان انبارمانی میوهها را افزایش میدهد. از طرف دیگر، تخمین پارامترهای سردشدن (زمان نیمه و هفت – هشتم سردشدن) به سنسورهای دقیق و صرف وقت در انجام عملیات پیش خنکسازی نیاز دارد. بنابراین در این تحقیق، سرعت جریان هوا به عنوان یک عامل موثر در سردشدن انار رقم رباب، در سه سطح 5/0، 1 و 3/1 متر بر ثانیه در نظر گرفته شد. پارامترهای فاکتور تاخیر، ضریب سردشدن، زمانهای نیمه و هفت – هشتم سردشدن بر اساس اطلاعات ثبت شده از سنسورهای دما محاسبه گردید. در نهایت با استفاده از اعداد بیبعد فوریه و رینولدز، تخمین مدلهای رگرسیون برای زمانهای سردشدن به دست آمد و با دادههای آزمایش مقایسه گردید. با افزایش سرعت جریان هوا، زمانهای سردشدن کاهش و ضریب انتقال حرارت همرفتی تا 46/58 درصد افزایش پیدا کرد. نتایج کلی نشان داد که برای محصولات کروی مثل انار، با استفاده از همبستگی فوریه – رینولدز، زمانهای سردشدن با دقت مناسب (حداکثر خطا برای زمانهای نیمه و هفت – هشتم سردشدن به ترتیب 46/11 و 83/10 درصد) و بدون استفاده از معادلات پیچیده، برآورد میشود.
علی رشادصدقی؛ اصغر محمودی؛ فرید بجایی
چکیده
هدف از این تحقیق، دستیابی به یک فناوری با کارآیی بالا و کمهزینه، برای درجهبندی غیر مخرب بادام به صورت زمان واقعی است. برای نیل به این هدف، نمونۀ آزمایشگاهی یک سامانۀ درجهبندی ضربه-صوتی هوشمند و خودکار مرکب از واحد تغذیه، واحد تشخیص آکوستیک و جداکنندة نیوماتیکی محصول به همراه سامانۀ کنترلکنندۀ الکترونیکی ساخته شد. در ارزیابی ...
بیشتر
هدف از این تحقیق، دستیابی به یک فناوری با کارآیی بالا و کمهزینه، برای درجهبندی غیر مخرب بادام به صورت زمان واقعی است. برای نیل به این هدف، نمونۀ آزمایشگاهی یک سامانۀ درجهبندی ضربه-صوتی هوشمند و خودکار مرکب از واحد تغذیه، واحد تشخیص آکوستیک و جداکنندة نیوماتیکی محصول به همراه سامانۀ کنترلکنندۀ الکترونیکی ساخته شد. در ارزیابی سامانۀ مزبور برای طبقهبندی ارقام بادام در سه کلاس سنگی، نیمهکاغذی و کاغذی، سیگنال صوتی حاصل از برخورد هستۀ بادام با صفحۀ فولادی، با میکروفون دریافت و ویژگیهایی نظیر دامنه، فاز و چگالی طیف توان پس از پردازش سیگنالها در حوزۀ زمان و با تبدیل فوریه سریع (FFT) در حوزۀ فرکانس استخراج شد. در کلیۀ آزمایشها، از شبکههای عصبی نوع پرسپترون چندلایه (MLP) با الگوریتم پس انتشار خطا و تابع یادگیری LM استفاده گردید. در طبقهبندی ارقام بادام بهحالت برونخط، میانگین دقت طبقهبندی با دادههای اعتبار سنجی 2/96 درصد به دست آمد که این میزان دقت در طبقهبندی برخط، به حدود 88 درصد کاهش یافت. علت احتمالی کاهش دقت در طبقهبندی، تأثیر پراکندگی اندازه یا اختلاف جرم بین نمونههای بادام در هریک از کلاسهای سنگی و نیمهکاغذی بوده است.