شناسایی ژنوتیپ های سیب زمینی پس از دورۀ انبارمانی با استفاده از ترکیب روش های پردازش تصویر و شبکۀ عصبی مصنوعی

رویا فرهادی؛ امیرحسین افکاری سیاح؛ بهاره جمشیدی؛ احمد موسی پور گرجی

دوره 21، شماره 74 ، شهریور 1399، ، صفحه 135-150

https://doi.org/10.22092/erams.2019.124819.1295

چکیده
  برای ایجاد اطمینان از عرضۀ پیوستۀ سیب­ زمینی به مصرف­کنندگان و صنایع فرآوری این محصول، ذخیره­ سازی آن ضروری است. هنگام ذخیره­ سازی، تغییرات فیزیولوژیکی و اتلاف آب در سیب­ زمینی باعث می­ شود رنگ، شکل، اندازه و بافت آن تغییرکند. بنابراین، برای تعیین کیفیت محصول نیاز به روش­ های دقیق و سریع خواهد بود. در این مطالعه، از روش ...  بیشتر

کیفیت‌سنجی غیر مخرب انگور رقم عسگری بر پایه طیف‌سنجی فروسرخ نزدیک

فرزاد آزادشهرکی؛ سیامک کلانتری؛ بهاره جمشیدی

دوره 19، شماره 70 ، شهریور 1397، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22092/erams.2017.105874.1080

چکیده
  برای اندازه­گیری ویژگی­های کیفی میوه­ها و سبزی­ها از روش­های مخرب و غیر مخرب متعددی استفاده می­شود. روش­های مخرب عمدتاً هزینه­بر و وقت­گیر هستند. در این پژوهش، برخی ویژگی­های کیفی میوۀ انگور رقم عسگری شامل مواد جامد حل­شدنی (SSC)، اسید قابل تیترکردن (TA)، pH، و فنل کل (TP) با طیف­سنجی فروسرخ نزدیک (NIRS) اندازه­گیری شدند. ...  بیشتر

بررسی تأثیر ساختار آمیلوز و آمیلوپکتین بر کیفیت ارقام مختلف برنج ایرانی

فاطمه حبیبی؛ آسیه یحیی‌زاده

دوره 16، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 61-70

https://doi.org/10.22092/erams.2015.102853

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی تأثیر نوع و ساختار اجزای نشاسته بر کیفیت پخت ارقام مختلف برنج ایرانی است.  شش رقم متداول برنج ایرانی شامل: طارم، دم­سیاه، سالاری، حسن سرائی، دم‌زرد و دم‌سفید پس از برداشت، خشک شدن و تنظیم رطوبت، سفید شدند.  برنج سفید و آرد حاصل از این ارقام در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد.  ابتدا خصوصیات ...  بیشتر