بررسی سینتیک خشک‌شدن، تغییرات رنگ و فنل کل در غنچۀ گل محمدی در روش‌های مختلف خشک کردن

امیدرضا روستاپور؛ ابوالفضل گلشن تفتی؛ حمیدرضا گازر؛ فاطمه سفیدکن

دوره 25، شماره 89 ، فروردین 1403، ، صفحه 49-68

https://doi.org/10.22092/amsr.2025.367749.1505

چکیده
  تولید غنچه خشک گل محمدی با کیفیت ظاهری و عطر مناسب یکی از دغدغه‌های صنایع تبدیلی است. در این مقاله، تأثیر شش تیمار سایه‌خشک (شاهد) و خشک‌کن‌های "خورشیدی تابش غیرمستقیم، کابینتی در دماهای 40، 50 و oC60 و انجمادی بر سینتیک خشک‌شدن غنچه گل محمدی بررسی شد. همچنین شاخص‌‌های کیفی رنگ و فنل کل غنچه‌های خشک‌شده اندازه‌گیری و مقایسه شدند. بیشترین ...  بیشتر