ارزیابی فنی و راندمان دو نوع جمع کننده خورشیدی برای خشک کردن شلتوک برنج در شرایط خوزستان

جعفر حبیبی اصل؛ حسن کاووسی بلوطکی

دوره 20، شماره 72 ، تیر 1398، ، صفحه 91-108

https://doi.org/10.22092/erams.2018.110975.1201

چکیده
  استان خوزستان با تولید بیش از 120 هزار تن برنج در سال، بین استان­های ایران در مقام چهارم قرار دارد. خشک کردن برنج پس از برداشت، از این لحاظ لازم است که رطوبت آن بیش از حد مجاز در فرآوری یا برای انبارداری است. در بیشتر شالیکوبی‌های استان خوزستان، شلتوک برنج هنوز به روش سنتی با استفاده از خشک‌کن‌های بستر ثابت خشک می‌شود که نتیجۀ آن ...  بیشتر

ارزیابی مزرعه‌ای یک دستگاه بارکن هندوانه

مریم لطفعلیان؛ محمد دهقان خانیکی؛ سجاد رستمی کندری؛ بهرام حسین زاده سامانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی

دوره 20، شماره 72 ، تیر 1398، ، صفحه 191-208

https://doi.org/10.22092/erams.2018.120553.1243

چکیده
  سطح زیر کشت هندوانه در ایران معادل 2/1 درصد از سطح زیر کشت کل محصولات زراعی و 3/42 درصد از سطح کشت محصولات جالیزی است. با این­همه، درجۀ مکانیزاسیون در تولید هندوانه در ایران ناچیز است. برداشت هندوانه به­ویژه مرحلۀ بارگیری آن، به‌دلیل غیرمکانیزه بودن بسیار پرهزینه و زمان‌بر است. بر اساس پرسشنامه‌هایی که کشاورزان صیفی‌کار استان فارس ...  بیشتر

بررسی اثر پاربویل کردن بر خصوصیات تبدیل و کیفی سه رقم طارم، شیرودی و فجر

عاصفه لطیفی؛ محمدرضا علیزاده

دوره 15، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 77-88

https://doi.org/10.22092/erams.2014.102177

چکیده
  نیم‌جوش کردن یا پاربویل کردن مخلوطی از تیمار آبی و حرارتی بر شلتوک و شامل سه مرحلۀ اصلی است: خیساندن در آب، حرارت‌دهی با بخار و خشک کردن.  مهم­ترین هدف پاربویل کردن کاهش درصد شکستگی برنج است، هرچند ارزش غذایی آن نیز افزایش می‌یابد.  در این پروژه سه رقم برنج: طارم محلی، شیرودی و فجر تحت تیمار پاربویل شده قرار داده شدند و فاکتورهای ...  بیشتر