علی متولی؛ سید جعفر هاشمی؛ ابراهیم تقی نژاد
چکیده
امروزه گرمایش کره زمین در اثر مصرف سوختهای فسیلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مصرف سوختهای فسیلی در نیروگاهها به منظور تولید برق بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای و آلاینده در جهان دارند. با وجود سهم چشمگیر بخش کشاورزی از صنعت برق، بخش فرآوری و خشک کردن محصولات کشاورزی بیشترین انرژی مصرفی را به خود اختصاص دادهاند. ...
بیشتر
امروزه گرمایش کره زمین در اثر مصرف سوختهای فسیلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مصرف سوختهای فسیلی در نیروگاهها به منظور تولید برق بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای و آلاینده در جهان دارند. با وجود سهم چشمگیر بخش کشاورزی از صنعت برق، بخش فرآوری و خشک کردن محصولات کشاورزی بیشترین انرژی مصرفی را به خود اختصاص دادهاند. در این پژوهش به بررسی پارامترهای انرژی و زیست محیطی (گرمایش جهانی) و هزینههای اجتماعی خشک کردن لایههای سیب در سه دمای 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و در سرعت جریان هوای ثابت 5/0 متر بر ثانیه در پیشتیمارهای مختلف اسمزی، فراصوت، بلانچینگ و مایکروویو (هر یک از پیشتیمارها در سه سطح) پرداخته شد. بررسی دادهها نشان میدهد که با افزایش دما و استفاده از پیشتیمارهای مختلف، مدت زمان، انرژی مصرفی و حرارت مخصوص مصرفی نسبت به تیمار شاهد روند کاهشی و مقادیر بازده انرژی، خشک شدن و حرارتی روند صعودی دارند. بالاترین مقادیر هر دو بازده انرژی و خشک شدن در استفاده از پیشتیمارهای مختلف مربوط به استفاده از پیشتیمار مایکروویو با توان 360 وات بهمدت 5/2 دقیقه در دمای 65 درجه سلسیوس بهترتیب بهمیزان 04/5 و 62/5 درصد و پایینترین میزان این بازدهها مربوط به تیمار شاهد با دمای 45 درجه سلسیوس بهترتیب بهمیزان 27/2 و 38/2 درصد بهدست آمده است. نتایج بررسیها نشان میدهد که بیشترین و کمترین میزان گازهای گلخانهای بهازای خروج هر کیلوگرم آب از لایههای سیب بهترتیب 19/21، 37/9 کیلوگرم CO2 و 4-10×05/10، 4-10×45/4 کیلوگرم CH4 و 4-10×01/2، 4-10×89/0 کیلوگرم N2O بوده است. همچنین بالاترین و پایینترین میزان هزینههای اجتماعی بهازای خروج یک کیلوگرم آب از لایههای سیب بهترتیب در نیروگاه بخار 60/34927، 04/15449ریال، در نیروگاه 45/35263، 59/15597 ریال و در نیروگاه سیکل ترکیبی 66/30561، 91/13517 ریال برآورد گردید.
ابراهیم تقی نژاد
چکیده
نیم جوش کردن، یک فرآیند هیدروگرمایی است و شامل سه مرحله غوطهوری، بخاردهی و خشککردن شلتوک میباشد. در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی برای بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن (دمای غوطهوری و زمان بخاردهی) استفاده گردید. نمونهها بعد از غوطهوری (55 ،60، 65 ، 70 و 75 درجه سلسیوس) و بخاردهی (2، 4، 6، 8 و 10 دقیقه)، طی 3 روز تحت شرایط ...
بیشتر
نیم جوش کردن، یک فرآیند هیدروگرمایی است و شامل سه مرحله غوطهوری، بخاردهی و خشککردن شلتوک میباشد. در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی برای بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن (دمای غوطهوری و زمان بخاردهی) استفاده گردید. نمونهها بعد از غوطهوری (55 ،60، 65 ، 70 و 75 درجه سلسیوس) و بخاردهی (2، 4، 6، 8 و 10 دقیقه)، طی 3 روز تحت شرایط محیطی تا رسیدن رطوبت نهایی به 11% (بر پایهتر) خشک شدهاند. برای هر پاسخ با استفاده از تجزیه رگرسیون خطی چندگانه، مدلهای چندجملهای درجهی دوم به دست آمد. تجزیه واریانس (ANOVA) برای بررسی صحت و دقت مدل برازش شده انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر مربع دمای غوطهوری و مربع زمان بخاردهی بر مقدار راندمان برنج سالم معنیدار (P