محمد احمدپور اوموئی؛ سجاد کیانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ زهرا ایزدی
چکیده
در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانهای، ساخته و ارزیابی شد. دستگاه آسیاب از قسمتهای مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه های ورودی و خروجی به صورت سه بعدی طراحی رایانه ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرمافزاری انجام شد. ...
بیشتر
در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانهای، ساخته و ارزیابی شد. دستگاه آسیاب از قسمتهای مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه های ورودی و خروجی به صورت سه بعدی طراحی رایانه ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرمافزاری انجام شد. دانش فنی استخراج شده برای ساخت دستگاه به روش ورق کاری-آهنگری (بدنه و متعلقات) و به روش ریخته گری-ماشینکاری (قطعات کوبنده و ضدکوبنده) استفاده گردید. یک الکتروموتور با توان 206/2 کیلووات برای به حرکت درآوردن محور کوبنده و اجرای آزمایش ها به کار گرفته شد. دستگاه تولید شده با اندازهگیری میزان پودرشدگی میوۀ سنجد (ذرات کوچک تر از 250 میکرون) در رطوبتهای مختلف میوه (نزدیک صفر درصد یا تغییر نیافتن رطوبت نمونه در دمای 70 درجة سلسیوس، 5 و 10 درصد)، سرعتهای متفاوت کوبنده (750، 1000، 1250، 1500 دور بر دقیقه) و اندازه های مختلف مش های سینی ضدکوبنده (5/0، 75/0و 1 میلیمتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار ارزیابی شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که بهترین میزان پودرشدگی میوۀ سنجد در بالاترین سرعت دورانی کوبنده (1500 دور بر دقیقه) و با اندازۀ مش های سینی ضدکوبنده 75/0 میلی متر به ترتیب در رطوبت نزدیک به صفر، 16/80 درصد، در رطوبت 5 درصد، 33/79 درصد و در رطوبت 10 درصد، 12/55 درصد به دست آمد. ظرفیت کلی دستگاه 30 کیلوگرم بر ساعت برای تنظیم دستگاه در دور 1500 دور بر دقیقه، سینی با اندازه مش های 75/0 میلی متر و رطوبت 5 درصد محاسبه و پیشنهاد می شود.