بررسی امکان سنجش غلظت ساکاروز در نیشکر شریدر شده با استفاده از روش طیف‌سنجی دی-الکتریک

علی فرحمندی؛ مجتبی نادری بلداجی؛ مارال عجمیان؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ سامان آبدانان مهدی زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 27 فروردین 1403

https://doi.org/10.22092/amsr.2024.364936.1477

چکیده
  نیشکر یک محصول کلیدی در تولید شکر کشور می‌باشد که قطب تولید آن در استان خوزستان است. پس از برداشت نیشکر از مزرعه و ورود آن به کارخانه، نیشکر با استفاده از دستگاه شریدر خرد و الیافی می‌شود. در این مطالعه، روش طیف‌سنجی دی‌الکتریک در بازه بسامد 100-0 مگاهرتز با استفاده از یک حسگر دی‌الکتریک استوانه‌ای با قابلیت تراکم نمونه برای سنجش ...  بیشتر

توسعه و ارزیابی حسگر دیالکتریک مجاورتی برای اندازه‌گیری غیرمخرب غلظت قند چغندرقند

اعظم اسدی؛ مجتبی نادری بلداجی؛ امین لطفعلیان؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ سامان آبدانان مهدی زاده

دوره 23، شماره 83 ، آذر 1401، ، صفحه 33-48

https://doi.org/10.22092/amsr.2023.360854.1434

چکیده
  تعیین غلظت (عیار) قند برای ارزیابی کیفیت چغندرقند در کارخانه­های قند اهمیت زیادی دارد و مبنای ارزش­گذاری چغندرقند نیز محسوب می­شود. در این مطالعه، با هدف برآورد درجۀ بریکس به عنوان یکی از شاخص­های سنجش عیار قند چغندر، یک حسگر دی‌الکتریک مجاورتی توسعه داده شد و ارزیابی گردید. این حسگر از نوع کواکسیال انتها-باز بوده که از دو الکترود ...  بیشتر

طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه آسیاب میوه سنجد

محمد احمدپور اوموئی؛ سجاد کیانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ زهرا ایزدی

دوره 23، شماره 82 ، شهریور 1401، ، صفحه 33-52

https://doi.org/10.22092/amsr.2022.359618.1424

چکیده
  در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانه‌ای، ساخته و ارزیابی ­شد. دستگاه آسیاب از قسمت‌های مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه ­های ورودی و خروجی به­ صورت سه ­بعدی طراحی رایانه­ ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرم‌افزاری انجام شد. ...  بیشتر

ارزیابی مزرعه‌ای یک دستگاه بارکن هندوانه

مریم لطفعلیان؛ محمد دهقان خانیکی؛ سجاد رستمی کندری؛ بهرام حسین زاده سامانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی

دوره 20، شماره 72 ، تیر 1398، ، صفحه 191-208

https://doi.org/10.22092/erams.2018.120553.1243

چکیده
  سطح زیر کشت هندوانه در ایران معادل 2/1 درصد از سطح زیر کشت کل محصولات زراعی و 3/42 درصد از سطح کشت محصولات جالیزی است. با این­همه، درجۀ مکانیزاسیون در تولید هندوانه در ایران ناچیز است. برداشت هندوانه به­ویژه مرحلۀ بارگیری آن، به‌دلیل غیرمکانیزه بودن بسیار پرهزینه و زمان‌بر است. بر اساس پرسشنامه‌هایی که کشاورزان صیفی‌کار استان فارس ...  بیشتر