ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر طول ورزدادن دستگاه اکسترودر ورزدهنده بر خواص پلت کود کمپوست
تبدیل پسماندهای مواد آلی به کمپوست روشی است مناسب برای تثبیت مواد آلی و بنابراین تقویت خاکهای کشور با مواد آلی مناسب باید در اولویت قرار گیرد. یکی از عوامل محدود کنندۀ استفادۀ مناسب از کمپوست، چگالی پایین این ماده است که حمل و نقل، ذخیره و کاربرد آن را مشکل کرده است. در این تحقیق به بررسی برخی از پارامترهای مؤثر در تولید پلت پرداخته شده است. پارامترهای مورد بررسی شامل اندازۀ ذرات در دو سطح 1 و 2 میلیمتر، مقدار رطوبت در سه سطح 25، 35 و 45 درصد و طول ورز دادن در سه سطح 1، 2 و 3 متر است. نتایج آزمایشها نشان میدهد کهچگالی پلتهای تولید شده در هر دو اندازۀ ذرات با افزایش طول ورز دادن در تمام حالات افزایش مییابد. در بررسی اثر متقابل رطوبت و طول ورز دادن بر میزان نیروی شکست پلتها، بیشترین مقدار نیروی شکست، N556/32، مربوط به تیمار طول ورز دادن 3 متر و رطوبت 35 درصد است. همچنین، در بررسی اثر متقابل اندازۀ ذرات و طول ورز دادن، بیشترین مقدار چغرمگی (MJ/m31/03) مربوط به تیمار مش ریز با اندازۀ ذرات یک میلیمتر و طول ورز دادن 3 متر دیده شده است.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113173_bb7a344f497ad3bd063b92bb5fba8429.pdf
2017-08-23
1
16
10.22092/erams.2017.104533.1054
پلت
طول ورز دادن
کمپوست
مواد آلی
نیروی شکست
فرهاد
همایون فر
homayoonfar@alumni.ut.ac.ir
1
دانشگاه تهران/ پردیس ابوریحان
LEAD_AUTHOR
محمدحسین
کیان مهر
kianmehr@ut.ac.ir
2
استاد دانشگاه تهران
AUTHOR
بهزاد
آزادگان
bazad@ut.ac.ir
3
دانشیار دانشگاه تهران
AUTHOR
Aghadgani, F. 2013. Design, construction and evaluation of rotating separation device for sizing of powdery biomass materials. M. Sc. Thesis. Collage of Abouraihan. University of Tehran. Pakdasht. Iran. (in Persian)
1
Alami, H. 2008. Determining the mechanical properties of pellets made from manure and chemical fertilizers. Ph. D. Thesis. Department of Mechanics of Agriculture Machinary. Islamic Azad University. (in Persian)
2
Anon. 1998. S269.4 cubes, pellets and crumbles-definitions and methods for determining density, durability and moisture content ASAE DEC96. ASAE Standards. Standard S358.2. Moisture Measurement-forages. ASAE, St. Joseph, MI.
3
Bøckman, O. Ch. and Olfs, H. 1998. Fertilizers, agronomy and N2O. Nutr. Cycl. Agroecosys.
4
52(2-3): 165-170.
5
Ghaiebi, S. 2009. Determination of the physical and mechanical properties of fruit, apricots core and brain of Persia. M. Sc. Thesis. Collage of Abouraihan. University of Tehran. Pakdasht. Iran. (in Persian)
6
Ghasemi, H. 1994. Definitions and theoretical foundations of food security. Planning and Agricultural Economics Research Institute. Iran. (in Persian)
7
Googoonani, E. 2012. Design and fabrication of the intelligent composting device. M. Sc. Thesis. Collage of Abouraihan. University of Tehran. Pakdasht. Iran. (in Persian)
8
Keeney, S., Giroux, C. and Kleckner, N. 1997. Meiosis-specific DNA double-strand breaks are catalyzed by Spo11, a member of a widely conserved protein family. Cell. 88, 375-384.
9
Keshvari. S. N., Kianmehr, M. H., and Arabhosseini, A. 2010. Determination of single screw extruder parameters to produce pellet by municipal waste compost. M.Sc. Thesis College of Abouraihan, University of Tehran. (in Persian)
10
Mavaddati, S. 2009. Determination of physical properties of urban waste compost in order to provide pellets. M. Sc. Thesis. College of Abouraihan. University of Tehran. Pakdasht. Iran. (in Persian)
11
McMullen, J., Fasina, O. O., Wood, C. W., Feng, Y. and Mills, G. 2004. Physical characteristics of pellets from poultry litter. ASAE/CSAE Meeting Presentation. Ottawa, Canada.
12
Munoz-Hernandez, G. J., Domínguez-Dominguez, J. and Alvarado-Mancilla, O. 2006. An easy laboratory method for optimizing the parameters for the mechanical densification process: an evaluation with an extruder. International Commission of Agricultural Engineering (CIGR). Manuscript PM 06 015. Vol. VIII.
13
Rezaeifar, J. 2009. Investigation Parameters of Pellets from Cattle Manure for Extruder Design. M. Sc. Thesis. College of Abouraihan. University of Tehran. Pakdasht. Iran. (in Persian)
14
Tumuluru, J. Sh. 2014. Effect of process variables on the density and durability of the pellets made from high moisture corn stover. Biosys. Eng. 119, 44-57.
15
Zafari A. and Kianmehr, M. H. 2014. Factors affecting mechanical properties of biomass pellet from compost. Environ. Tech. 35(4): 478-486.
16
ORIGINAL_ARTICLE
استفاده از تکنیک ماشین بینایی برای تشخیص علف هرز در مزرعه سیب زمینی
فناوری ماشین بینایی میتواند به عنوان سامانهای برای تشخیص موقعیت تودههای علف هرز در سطح مزرعه در حین حرکت ماشین، به منظور کاهش مصرف سموم شیمیایی استفاده شود. در این تحقیق عوامل موثر بر دقت و کارایی سامانه پردازش تصویر در تشخیص علف هرز از گیاه اصلی بر مبنای ویژگیهای رنگی گیاه بررسی شد. اثر سه عامل شرایط نوری محیط، مرحله رشد گیاه اصلی و نوع علف هرز بر میزان خطا در تشخیص گیاه اصلی (سیب زمینی) از پنج نوع علف هرز شلمبیگ، پیچک، گندم، کنگر وحشی و آتریپلکس بررسی شد. نتایج نشان داد که بین دو شرایط نورپردازی آفتابی و تصویربرداری در سایه تفاوت معنیداری در میزان دقت تشخیص وجود ندارد. اما تأثیر دو عامل نوع علف هرز و مرحله رشد بطور قابل ملاحظهای بر عملکرد سیستم تشخیص معنیدار بود. بطوریکه بهترین زمان برای تصویربرداری، اولین مرحله رشد محصول سیب زمینی است (اوایل تیر ماه) و در بین پنج نوع علف هرز نیز میتوان شلمبیگ را با دقت قابل قبولی صرفا بر اساس مدل رنگی RGB از گیاه اصلی متمایز نمود. در این روش امکان تعیین موقعیت مراکز ثقل تودههای علف هرز بصورت دکارتی نسبت به صفحه تصویر با دقت بیشینه ۹۵% بسته به شرایط مختلف تیماری امکانپذیر است.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113174_e3a384f57b2e991b4d24cc623ca5535b.pdf
2017-08-23
17
30
10.22092/erams.2017.105458.1065
تشخیص
علف هرز
مدل رنگی
ماشین بینایی
امیرحسین
افکاری سیاح
acafkari@gmail.com
1
هیئت علمی گروه مهندسی بیوسیستم ـ دانشگاه محقق اردبیلی
LEAD_AUTHOR
حمیدرضا
محمددوست چمن آباد
hr_chamanabad@yahoo.com
2
عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات ـ دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
منصور
راسخ
ma_rasekh1349@yahoo.com.au
3
عضو هیئت علمی گروه مهندسی بیوسیستم ـ دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
مهساسادات
رضوی
razavi.m@uma.ac.ir
4
دانشجوی دکترا مهندسی بیوسیستم ـ دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
Anon, 2008. Image processing toolbox 6. User’s Guide. The MathWorks, Inc.
1
Blasco, J., Aleixos, N., Roger, J. M., Rabatel, G. and Moltó, E. 2002. Automation and emerging technologies: robotic weed control using machine vision. Biosys. Eng. 83, 149-157.
2
Bosch, A., Munoz, X. and Freixenet, J. 2007. Segmentation and description of natural outdoor scenes. Image Vision Comput. 25, 727-740.
3
Burgos-Artizzu, X. P., Ribeiro, A., Guijarro, M. and Pajares, G. 2011. Real-time image processing for crop/weed discrimination in maze fields. Comput. Electron. Agr. 75, 337-346.
4
Chen, Y. R., Chao, K. and Kim, M. S. 2002. Machine vision technology for agricultural applications. Comput. Electron. Agr. 36, 173-191.
5
Gerhard, R. and Christensen, S. 2003. Real-time weed detection, decision making and patch spraying in maize, sugar beet, winter wheat and winter barley. Weed Res. 43, 385-392.
6
Gonzales, R. C. and Woods, R. E. 1992. Digital Image Processing. Reading, Mass. Addison-Wesley Publishing Co. New York, NY.
7
Hemming, J. and Rath, T. 2001. Precision agriculture: computer-vision-based weed identification under field conditions using controlled lighting, J. Agric. Eng. Res. 78(3): 233-243.
8
Jafari, A., Eghbali-Jahromi, H., Mohtasebi, S. S. and Omid, M. 2006. Color segmentation for classifying weeds from sugar beet using machine vision. Iranian J. Infor. Sci. Manage. 4(1): 1-12.
9
Lee, W., Slaughter, D. and Giles, D. 1999. Robotic weed control system for tomatoes using machine vision and precision chemical application. Precis. Agric. 1, 95-113.
10
Pérez, A. J., López, F., Benlloch, J. V. and Christensen, S. 2000. Color and shape analysis techniques for weed detection in cereal fields. Comput. Electron. Agr. 25(3): 197-212.
11
Slaughter, D. C., Giles, D. K. and Downey, D. 2008. Autonomous robotic weed control systems: a review. Comput. Electron. Agr. 61(1): 63-78.
12
Storkey, J., Cussans, J. W. and Lutman, P. J. W. 2000. Visual assessment of weed ground cover to predict yield loss. Is this a practical alternative to the me asurement of leaf area? 11th International Conference on Weed Biology. Dijon, France.
13
Tellaeche, A., BurgosArtizzu, X. P., Pajares, G., Ribeiro, A. and Fernández-Quintanilla, C. 2008. A new vision-based approach to differential spraying in precision agriculture. Comput. Electron. Agr. 60(2): 144-155.
14
Thorp, K. and Tian, L. 2004. A review on remote sensing of weeds in agriculture. Precis. Agric.
15
5, 477-508.
16
Vesali, S. and Komarizadeh, M. H. 2010. Designing a vision algorithm for weeds sprayer robot in potato’s fields. Proceedings of the 6th International Congress of Agricultural Machinery Engineering and Mechanization. Tehran University. Karaj, Iran. (in Persian)
17
Woebbecke, D. M., Meyer, G. M., Von Bargen, K. and Mortensen, A. 1995. Color indices for weed identification under various soil, residue and lighting conditions. T-ASAE. 389(1): 259-269.
18
Zayas, I., Pomeranz, Y. and Lai, F. S. 1989. Discrimination of wheat and non-wheat components in grain samples by image analysis. Cereal Chem. 66(3): 233-237.
19
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ارگونومیکی برخی از اجزای تراکتورهای متداول در استان فارس
داده های تن سنجی نیاز اساسی برای تطبیق تجهیزات ماشین ها با قابلیت ها و مقدورات انسان است. در این پژوهش، برخی از تجهیزات کنترل و فضای کار تراکتورهای متداول در استان فارس از نظر ارگونومیکی بررسی شد. ابتدا داده های تن سنجی مورد نیاز، برای حدود 250 نفر از کاربران تراکتورها به طور تصادفی انتخاب و اندازه گیری گردید. سپس برخی مشخصات تراکتورهای متداول در استان فارس با داده هایی نظیر تن سنجی صدک های پنجم و نود و پنجم کاربران مقایسه گردید. نتایج نشان داد که فاصله جاپایی تراکتورهای مطالعه شده از زمین و ارتفاع پلکان های آن ها بیش از حد مطلوب است. عمق صندلی تراکتورهای نیوهلند و والترا برای رانندگان صدک پنجم زیاد بود. بررسی ها نشان داد، عمق صندلی تراکتورهای مسی فرگوسن 285 و 399 کوتاه تر از طول ران رانندگان صدک نود و پنجم بود که این از آسایش راننده می کاهد. در تراکتورهای مسی فرگوسن 285 و والترا فاصله فلکه فرمان از نقطه مرجع صندلی بیشتر از طول دست رانندگان صدک پنجم بود. بنابراین دست رانندگان برای تسلط مطلوب بر فرمان کوتاه ارزیابی گردید. بررسی ها نشان داد رانندگان برای دسترسی به اهرم دنده در تراکتور مسی فرگوسن 399 دچار مشکل هستند.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113175_ce467ad3a642d7c9c6b8694f8cf903fb.pdf
2017-08-23
31
46
10.22092/erams.2017.105534.1067
ارگونومی
تن سنجی
تراکتور
محمد
شاکر
m.shaker1348@gmail.com
1
عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات فارس
LEAD_AUTHOR
محمد علی
رستمی
marostami1351@gmail.com
2
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان
AUTHOR
سید منصور
علوی منش
alavimanesh88@gmail.com
3
کارشناس ارشد ماشین های کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی فارس
AUTHOR
Guenaelle, P. 1995. One methodology to evaluate automotive seat comfort. Proceedings of the Third International Conference on Vehicle Comfort and Ergonomics. March 29-31. Bologna. Italy.
1
Gupta, P. K., Gupta, M. L. and Sharm, A. P. 1983. Anthropometric survey of Indian farm workers.
2
AMA-Agr. Mech. Af. 14(1): 27-30.
3
Gyi, D. E., Porter, J. M. and Robertson, K. B. 1998. Seat pressure measurement technologies: considerations for their evaluation. Appl. Ergon. 27(2): 85-91.
4
Mganilwa, Z. M., Mpanduji, S. M., Makungu, P. J. and Dihenga, H. O. 2003. Promoting local production of small multipurpose tractors in Tanzania. International Conference on Industrial Design Engineering. July 17-18. UDSM, DAR ES SALAAM,
5
Miyamoto, M., Shirai, Y., Nakayama, Y., Gembung, Y. and Kaneda, K. 2000. An epidemiologic study of occupational low back pain in truck drivers. J. Nippon Med. Sch. 67(3): 186-190.
6
Porter, J. M. and Gyi, D. E. 1998. Interface pressure and the prediction of car seat discomfort. Int. J. Vehicle Des. 19(3): 255-266.
7
Rasmussen, J., Trholm, S. and Zee, M. D. 2009. Computational analysis of the influence of seat pan inclination and friction on muscle activity and spinal joint forces. Int. J. Ind. Ergonom. 39, 52-57.
8
Rostami, M. A., Javadi, A., Heidari-Soltanabadi, M., Mehdinia, A. and Shaker, M. 2015. Ergonomic assessment of some commonly used tractors in Iran. J. Agric. Mech. 5(2): 456-467. (in Persian)
9
Sanders, S. M. and McCormic, E. J. 1987. Human Factors in Engineering and Design. McGraw-hill Book Company.
10
Smith, D. W., Sims, B. G. and Neil, D. H. O. 1994. Testing and evaluation of agricultural machinery and equipment. Principle and practices. FAO Agricultural Services Bulletin. No. 110.
11
Studman, C. 1998. Ergonomic in apple sorting: a pilot study. J. Agric. Eng. Res. 70, 323-334.
12
Tse, J. L. M. 2006. Bus driver well-being review: 50 years of research. Transpor. Res. F. 9, 89-114.
13
Whyte, R. T. and Stayner, R. M. 1985. Design criteria for tractor seats. Proceedings of the 8th Joint CIGR/AAMRH/IUFRO Ergonomics Conference. Silsoe, Bedfordshire.
14
Woodson, W. E. and Berry, T. P. 1992. Human Factors Design Handbook. McGraw – Hill Book Company.
15
Yadav, R. and Tewari, V. K. 1998. Tractor operator Workplace design-a review. J. Terramechanics.
16
35(1): 41-53.
17
Yisa, M. G. 2002. Ergonomic of tractor assembled in Nigeria. Biosys. Eng. 81(2): 169-177.
18
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی عوامل موثر بر بهبود کارایی کارخانه های چای سازی استان گیلان به روش دلفی
به منظور شناسایی عوامل موثر بر کارایی کارخانههای چایسازی در استان گیلان، تحقیقی به روش دلفی در سه مرحله انجام گرفت. پس از مشورت با اساتید دانشگاهی استان گیلان، تعداد 20 نفر کارشناس خبره تبدیل چای از سازمان چای استان گیلان، پژوهشگاه چای کشور و ادارات کشاورزی رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و سیاهکل به عنوان اعضاء گروه تخصصی تحقیق، شناسایی و انتخاب شدند. بر طبق نتایج،"تولید مواد اولیه مطلوب (برگ سبز چای مناسب)" ،"استفاده از نیروی انسانی کارآمد در کارخانههای چایسازی" و "رعایت اصول فنی در هنگام احداث کارخانه چای" به ترتیب با کسب 17/97، 44/87 و 06/86 درصد از توافق کارشناسان فرآوری چای استان گیلان به عنوان مهمترین عوامل موثر بر کارایی کارخانههای چایسازی استان گیلان شناخته شدند. بنابراین، توجه ویژه به عملیات بهزراعی چای از قبیل هرس بوتههای چای و فراهمی عناصر غذایی لازم در کنار آبیاری مکانیزه بوتههای چای از اقدامات مهمی است که باید مورد توجه سازمانهای متولی کشاورزی به ویژه سازمان چای کشور قرار گیرد. به علاوه، آموزش فنی نیروی کار در کارخانههای چایسازی از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی با بهکارگیری اساتید کارآزموده در کنار سازماندهی کارخانههای چای با توجه به ظرفیت برگ سبز چای تولیدی در مناطق چایخیز استان گیلان نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113176_bd7d3280157f4bc7e6fab471a740c6dd.pdf
2017-08-23
47
58
10.22092/erams.2017.105745.1074
بهره وری
چای سازی
روش دلفی
فرآوری چای
سعید
فیروزی
saeedfirouzi@yahoo.com
1
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
AUTHOR
هاشم
امین پناه
haminpanah@yahoo.com
2
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
LEAD_AUTHOR
داریوش
تفهمی
haminpanah@gmail.com
3
کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی، مدیریت کشاورزی لنگرود، سازمان جهاد کشاورزی گیلان
AUTHOR
مهران
غلامی
mehrangholami@yahoo.com
4
مربی پژوهشی بخش تحقیقات زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
AUTHOR
سید بابک
صلواتیان
salvatian@yahoo.com
5
محقق پژوهشکده چای کشور، لاهیجان
AUTHOR
Adams, C. and O’Brien, H. 2006. Delphi Method. Available at: http://www.arches.uga.
1
Allahyari, M. S., Rezadoust, H., Kheyri, S. and Nour-Husseini, S. A. 2012a. Defining the effective strategies for the development of tea industry in Guilan province. National Conference on Rural Development. University of Guilan. Rasht, Iran. (in Persian)
2
Allahyari, M. S., Rezadoust, H., Kheyri, S. and Nour-Husseini, S. A. 2012b. Analysis of management- policy problems before tea industry in the Guilan province. Quarterly J. Stud. Hum. Settlements Plan. 7(19): 92-107. (in Persian)
3
Anon. 2013. Annual statistics of agriculture. Department of Planning and Economy. Center of Information and Communication Technology. Ministry of Jihad-e-Agriculture. Iran. Available at: http://dpe.agri-jahad.ir. (in Persian)
4
Azizi, J. 2010. Investigation of variation trends of efficiency and technology in olive industries of Iran. Econ. Res. Polic. 51, 125-139. (in Persian)
5
Baker, J., Lovel, K. and Harris, N. 2006. How expert are the experts? An exploration of the concept of 'expert' within Delphi panel techniques. Nurs. Res. 14(1): 59-70.
6
Carr, M. K. V. 2010. The role of water in the growth of the tea (Camellia sinensis L.) crop: a synthesis of research in eastern Africa. 2. Water productivity. Exp. Agr. 46(3): 351-379.
7
Charnes, A., Cooper, W. and Rhodes, E. 1978. Measuring the Efficiency of Decision Making Units, Eur. J. Opera. Res. 2, 429-444.
8
Emami-Meibodi, A. 2005. Principles of Measuring the Efficiency and Productivity. Institute for Trade Studies and Research. 3rd Ed. Tehran. Iran. (in Persian)
9
Fotouhi, H. 2008. Determining the advantage of tea in Guilan. Econ. Res. Polic. 44, 26-34. (in Persian)
10
Gholami, M. 2008. Tea research strategic plan. Research Report. No. 8601/21/21/1. Research Center of Tea. Iran. (in Persian)
11
Gholizadeh, M. H. and Ebrahimpour-Azbari, M. 2010. Measurement and analysis of factors affecting tea industries of Guilan province. Econ. Develop. 67, 1-20. (in Persian)
12
Hasanpour, M. 1998. Tea Cultivation and Technology. University of Guilan’s Press. (in Persian)
13
Heiko, A. 2012. Consensus measurement in Delphi studies: review and implications for future quality assurance. Technol. Forecast. Soc. 79 (8): 1525-1536.
14
Hsu, C. and Sandford, B. A. 2007. The delphi technique: making sense of consensus. Pract. Assess. Res. Eval. 12(10): 1-8.
15
Mahdavi, R. and Abbasi, R. 2007. Measurement and analysis of factors affecting tea industries of Guilan province. Guilan’s Management and Programming Organization Pub. (in Persian)
16
Majd-e-Salimi, K. and Mirlatifi, R. D. 2008. The effects of irrigation and nitrogen fertilization on yield of tea. J. Sci. Technol. Agric. Nat. Res. 12(4): 39-50. (in Persian)
17
Roufigari-e-Haghighat, S. 2010. Saving the quality of the green tea leaves from garden to factory. Extensional issue. Organization of Jihad-e-Agriculture of Guilan Province. (in Persian)
18
Sadegh-Hassani, M. 2000. Importance of agronomic improving practices in tea gardens. Technical Note. Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO). (in Persian)
19
Salavatian, S. B. 2014. Tea industry cluster development. Research Report. Guilan’s Industrial Campuses Company. (in Persian)
20
Salavatian, S. B. 2015. Evaluation of the energy consumption of tea factories. Research Report. Agricultural Research Documentation Center. No.48841. (in Persian)
21
Stephens, W. and Carr, M. K. V. 1991. Responses of tea (Camellia sinensis L.) to irrigation and fertilizer. II. Water use. Exp. Agric. 27, 193-210.
22
Topper, W. W. 2006. Leadership change in privately controlled businesses: A Delphi study of succession planning best practices. Digital Abstracts International. 67(01). (UMI No. 3206379).
23
Zehtab-Naebi, R., Firouzi, S. and Ebrahimzadeh, M. R. 2015. Promoters and deterrents of developing mechanization of peanut cultivation in north of Iran. Int. J. Agric. Manage. Develop.(IJAMAD).
24
5(1): 1-8.
25
ORIGINAL_ARTICLE
کاربرد روش سطح پاسخ در بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن برای پیش بینی بیشترین راندمان برنج سالم
نیم جوش کردن، یک فرآیند هیدروگرمایی است و شامل سه مرحله غوطهوری، بخاردهی و خشککردن شلتوک میباشد. در این تحقیق از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی برای بهینهسازی شاخصهای نیم جوش کردن (دمای غوطهوری و زمان بخاردهی) استفاده گردید. نمونهها بعد از غوطهوری (55 ،60، 65 ، 70 و 75 درجه سلسیوس) و بخاردهی (2، 4، 6، 8 و 10 دقیقه)، طی 3 روز تحت شرایط محیطی تا رسیدن رطوبت نهایی به 11% (بر پایهتر) خشک شدهاند. برای هر پاسخ با استفاده از تجزیه رگرسیون خطی چندگانه، مدلهای چندجملهای درجهی دوم به دست آمد. تجزیه واریانس (ANOVA) برای بررسی صحت و دقت مدل برازش شده انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر مربع دمای غوطهوری و مربع زمان بخاردهی بر مقدار راندمان برنج سالم معنیدار (P
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113179_152b19b0a8b3c7c6112a81092a45abfb.pdf
2017-08-23
59
70
10.22092/erams.2017.105642.1068
نیم جوش کردن
بهینهسازی
غوطهوری
بخاردهی
شلتوک برنج
ابراهیم
تقی نژاد
e.taghinezhad@gmail.com
1
استادیار رشته مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی
LEAD_AUTHOR
Ayamdoo, J. A., Demuyakor, B., Dogbe, W. and Owusu, R. 2013. Parboiling of paddy rice: the science and perceptions of it as practiced in northern Ghana. Int. J. Sci. Tech. Res. 2, 13-18.
1
Bekers, M., Grube, M., Upite, D., Kaminska, E. and Linde, R. 2007. Carbohydrates in Jerusalem artichoke powder suspension. Nutr. Food Sci. 37, 42-49.
2
Bello, M., Baeza, R. and Tolaba, M. P. 2006. Quality characteristics of milled and cooked rice affected by hydrothermal treatment. J. Food Eng. 72, 124-133.
3
Danbaba, N., Nkama, I., Badau, M. H., Ukwungwu, M. N., Maji, A. T., Abo, M. E., Hauwawu, H., Fati, K. I. and Oko, A. O. 2014. Optimization of rice parboiling process for optimum head rice yield: A response surfacemethodology (RSM) approach. Int. J. Agric. Forest. 4, 154-165.
4
De Lima, C. J. B., Coelho, L. F. and Conteiro, J. 2010. The use of response surface methodology in optimization of lactic acid production: focus on medium supplementation, temperature and pH control. Food Technol. Biotech. 48, 175-181.
5
Elbert, G., Tolaba, M. P. and Suárez, C. 2001. Effects of drying conditions on head rice yield and browning index of parboiled rice. J. Food Eng. 47, 37-41.
6
Eren, I. and Kaymak-Ertekin, F. 2007. Optimization of osmotic dehydration of potato using response surface methodology. J. Food Eng. 79, 344-352.
7
Fofana, M., Wanvoeke, J., Manful, J., Futakuchi, K., Van Mele, P., Zossou, E. and Bléoussi, T. M. R. 2011. Effect of improved parboiling methods on the physical and cooked grain characteristics of rice varieties in Benin. Int. Food Res. J. 18, 715-721.
8
Islam, M. R., Roy, P., Shimizu, N. and Kimura, T. 2002. Effect of processing conditions on physical properties of parboiled rice. Food Sci. Technol. Res. 8, 106-112.
9
Islam, M. R., Shimizu, N. and Kimura, T. 2004. Energy requirement in parboiling and its relationship to some important quality indicators. J. Food Eng. 63, 433-439.
10
Kargozari, M., Moini, S. and Emam-Djomeh, Z. 2010. Prediction of some physical properties of osmodehydrated carrot cubes using response methodology. J. Food Process. Pres. 34, 1041-1063.
11
Krishna, D. K., Krishna, S. and Sree, R. P. 2013. Response surface modelling and optimization of chromium(vi) removal from aqueous solution using BorasusFlabellifer Coir powder. Int. J. Appl. Sci. Eng.11, 213-226.
12
Latifi, A. and Alizadeh, M. R. 2014. Effect of parboiling on qualities and milling of Iranian rice. J. Agric. Eng. Res. 15, 77-88.
13
Li, J. W., Ding, S. D. and Ding, X. L. 2007. Optimization of the ultrasonically assisted extraction of polysaccharides from Zizyphus jujuba cv. jinsixiaozao. J. Food Eng. 80, 176-183.
14
Manful, J. T., Grimm, C. C., Gayin, J. and Coker, R. D. 2008. Effect of variable parboiling on crystallinity of rice samples. Cereal Chem. 85, 92-95.
15
Mansourpoor, M. and Shariati, A. 2012. Optimization of biodiesel production from sunflower oil using response surface methodology. J. Chem. Eng. Process. Technol. doi:10.4172/2157-7048.1000141.
16
Miah, M. A. K., Haque, A., Douglass, M. P. and Clarke, B. 2002. Parboiling of rice. Part II: Effect of hot soaking time on the degree of starch gelatinization. Int. J. Food Sci. Technol. 37, 539-545.
17
Nasirahmadi, A., Emadi, B., Abbaspour-Fard, M. H. and Aghagolzade, H. 2014. Influence of moisture content, variety and parboiling on milling quality of rice grains. Rice Sci. 21, 116-122.
18
Omid, M., Yadollahinia, A. R. and Rafiee, S. 2010. Development of a kinetic model for thin layer drying of Paddy, Fajr variety. Biosys. Eng. . Iran. 41, 153-160. (in Persian)
19
Patindol, J., Newton, J. and Wang, Y. J. 2008. Functional properties as affected by laboratory-scale parboiling of rough rice and brown rice. J. Food Sci. 73, 370-377.
20
Sareepuang, K., Siriamornpun, S., Wiset, L. and Meeso, N. 2008. Effect of soaking temperature on physical, chemical and cooking properties of parboiled Fragrant rice. World J. Agric. Sci. 4, 409-415.
21
Soponronnarit, S., Nathakaranakule, A., Jirajindalert, A. and Taechapairoj, C. 2006. Parboiling brown rice using super heated steam fluidization technique. J. Food Eng. 75, 423-432.
22
Taghinezhad, E., Khoshtaghaza, M. H., Minaei, S. and Latifi, A. 2015. Effect of soaking temperature and steaming time on the quality of parboiled Iranian paddy rice. Int. J. Food Eng. 11, 547-556.
23
Taghinezhad, E., Khoshtaghaza, M. H., Suzuki, T., Minaei, S. and Brenner, T. 2016. Quantifying the relationship between degree of starch gelatinization of rice and moisture-electrical conductivity of paddy during soaking. J. Food Process. Eng. 39, 442-452.
24
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر سرعت پیشروی و عمق خاکورزی بر مصرف سوخت و مقاومت کششی چند نوع تیغه کولتیواتور
بازده کششی و مصرف سوخت ازجمله پارامترهای مهم درانجام عملیات کشاورزی و بهخصوص عملیات خاکورزیمیباشند که ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. لذا ضرورت بررسی عواملی که برمیزان بازده کششی و مصرف سوخت تراکتورهای مزرعهای تأثیرگذار هستند،اهمیت ویژهای دارد. ازجمله این عوامل میتوان به سرعت پیشروی تراکتور و عمق خاکورزی اشاره کرد.در این تحقیقبهمنظور مقایسه آماری مقادیر مقاومت کششی و مصرف سوخت سه نوع تیغه کولتیواتور (پنجه غازی مسطح، پنجه غازی و قلمی)،آزمایشهای مزرعهای در خاک شنی لومی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی و با سه تکرار، انجام گردید.اثر سرعت پیشروی در سه سطح ۳، ۵/۶ و ۹ کیلومتر بر ساعت و عمق کاری در دو سطح ۱۰ و ۲۰ سانتیمتر انتخاب گردید. در داخل هر کرت آزمایشی مقادیر مقاومت به کشش ادوات خاکورز، مصرف سوخت، شاخص مخروطی خاک، سطح گسیختگی خاک و درصد محتوای رطوبت خاک اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات اصلی نوع تیغه، سرعت پیشروی و عمق کار بر روی مقاومت کششی و میزان مصرف سوخت در سطح احتمال ۱% معنیدار بود. با مقایسه مقاومت کششی و مصرف سوخت تیغهها در سرعتهای پیشروی متفاوت و در نظر داشتن بافت نسبتاً سبک خاک مزرعه،استفاده از تیغه پنجه غازی با بازوی خمیده در سرعت پیشروی سه کیلومتر بر ساعت، مناسبتر میباشد.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113177_e10ebd757a891a7817d718efbca10eee.pdf
2017-08-23
71
88
10.22092/erams.2017.106044.1086
مصرف سوخت
مقاومت کششی
کولتیواتور
سرعت پیشروی
عمق خاک ورزی
صداقت
فاضلی
fazeli_uma89@yahoo.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
یوسف
عباسپور گیلانده
u_abbaspour@yahoo.com
2
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی
LEAD_AUTHOR
غلامحسین
شاهقلی
gshahgoli@yahoo.com
3
عضو هیات علمی، دانشگاه محقق اردبیلی
AUTHOR
ضرغام
فاضل نیاری
zfameng@gmail.com
4
مربی پژوهشی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل، اردبیل، ایران.
AUTHOR
Abbaspour-Gilandeh, Y., Khalifeh, A. and Ghavami-Jolandan, S. 2016. Evaluation of factors affecting the draft of a curved shape subsoiler and prediction of its draft using multiple variables regression model. J. Agric. Eng. 38(2): 95-110. (in Persian)
1
Abbaspour-Gilandeh, Y., Rashidi-Mohammad-Abad, F. and Askari-Asli-Ardeh, E. 2010. Design, construction and calibration of systems to measure dynamic load, actual speed and drive wheels slip of tractor MF-285. Proceedings of the 1st National Conference on agricultural mechanization and new technologies. Ahvaz, Iran. (in Persian)
2
Abbaspour-Gilandeh, Y., Fazel-Niari., Z., Shahgholi, G. and Bavafa, M. 2012. Design and construction of a high speed inter-row cultivator. Appl. Mech. Mater. 110-116, 4114-4918.
3
Abbaspour-Gilandeh, Y., Haghighat-Shishvan, S., Rasooli-Sharabiani, V. and Fazel-Niari, Z. 2013. Design, construction and calibration of an adjustable three-point hitch dynamometer for common agriculture tractors in Iran. J. Agric. Eng. Res. 11(2): 29-48. (in Persian)
4
Abbaspour-Gilandeh, Y., Khalilian, A., Alimardani, R., Keyhani, A. and Sadati, S.H. 2005. Energy savings with variable-depth tillage. Southern Conservation Tillage Systems Conference. Clemson University.
5
Abbaspour-Gilandeh, Y., Ahani, M., Askari-Asli-Ardeh, E., Rasooli-Sharabiani, V. and Sofalian, O. 2010. Design, fabrication and evaluation of a tractor-mounted soil cone penetrometer with multiple probes. J. Agric. Eng. Res. 11(1): 19-34. (in Persian)
6
Alimardani, R. 1987. A computer based instrumentation system for measuring tractor field performance.
7
Ph. D. Thesis. Iowa State University. Ames, Iowa.
8
Al-Janobi, A. and Al-Suhaibani, S. A. 1998. Draft of primary tillage implements in sandy loam soil. Appl. Eng. Agric. 14(4): 343-348.
9
Al-Janobi, A., Wahby, M. F., Aboukarima, A. M. and Al-Hamed S. A. 2002. Influence of chisel plow shank shape on horizontal and vertical force requirements. Agric. Sci. 7(1): 13-19.
10
Al-Suhaibani, S. A. and Ghaly, A. E. 2010. Effect of ploughing depth of tillage and forward speed on the performance of a medium size chiesel plow operating in a sandy soil. Am. J. Agr. Biol. Sci. 3, 588-596.
11
Bedri, A. R. and Al-Hashem H. A. S. 2006. High precision instrumentation package for monitoring the tractor performance. Sci. J. King. Faisal. Uni. (Basic Applied Sciences). 7, 95-106.
12
Biswas, H. S. 2000. Animal-drawn weeders for weed control in India. Technical Bulletin CIAE/78/3. Central Institute of Agricultural Engineering (CIAE). Bhopal, India.
13
El-Sayed, M. E. E and Zumwalt, K. W. 1990. Efficient design sensivity derivatives for multy-load case structures as an integrated part of finite elemrnt analysis. Comput. Struct. 40 (6): 1461-1467.
14
Fathollahzadeh, H., Mobli, H., Rajabipour, A., Minaee, S., Jafari, A. and Tabatabaie, S. M. H. 2010. Average and instantaneous fuel consumption of Iranian conventional tractor with moldboard plow in tillage. J. Eng. Appl. Sci. 5(2): 30-35.
15
Godwin, R. J. and O’Dogherty, M. J. 2007. Integrated soil tillage force prediction models. J. Terra. 44, 3-14.
16
Hansson, P. A., Lindgren, M., Nordin, M. and Pettersson, O. 2003. A methodology for measuring the effects of transient loads on the fuel efficiency of agricultural tractors. Am. Soc. Agr. Eng. 19(3): 251-257.
17
Jalali, A., Mahmoudi, A., Valizadeh, M. and Eskandari, I. 2015. The effect of conservation tillage forward speed and depth on farm fuel consumption. J. Agric. Mach. 5(2): 325-335. (in Persian)
18
Karparvarfard, S. H. and Rahmanian-Koushkaki, H. 2015. Development of a fuel consumption equation: Test case for a tractor chisel-ploughing in a clay loam soil. J. Biol. Eng. 130, 23-33.
19
Lisowski, A., Klonowski, J., Green, O., Swietochowski, M., Sypula, M., Struzyk, A., Nowakowski, T., Chlebowski, J., Kaminnski, J., Kostyra, K., Mieszkalski, L. and Lauryn, D. 2016. Duckfoot tools connected with flexible and stiff tines: Three components of resistances and soil disturbance. J. Soil. Till. Res.
20
158, 76-90.
21
Moitzi, G., Szalay, T., Schuller, M., Wagentristl, H., Refenner, K., Weingartmann, H., Liebhard, P., Boxberger, J. and Gronauer, A. 2013. Effects of tillage systems and mechanization on work time, fuel and energy consumption for cereal cropping in Austria. Agric. Eng. Int. CIGR. 15(4): 94-101.
22
Moitzi, G., Wagentristl, H., Refenner, K., Weingartmann, H., Piringer, G., Boxberger, J. and Gronauer, A. 2014. Effects of working depth and wheel slip on fuel consumption of selected tillage implements. Agric. Eng. Int. CIGR. 16(1): 182-190.
23
Rohit, K. and Sahu, H. R. 2006. An approach for draft prediction of combination tillage implements in sandy clay loam soil. Soil Till. Res. 90, 145-155.
24
Solhjou, A. A., Fielke, J. and Desbiolles, J. 2011. Effect of narrow opener geometry on lateral surface soil movement and implications for no-till seeding. 5th World Congress on Conservation Agriculture. Brisbane, Australia.
25
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت و ارزیابی یک خشک کن خورشیدی تجهیزشده با مواد تغییرفاز دهنده
از مشکلات اساسی خشک کنهای محصولات کشاورزی، هزینه بر بودن آنها و مصرف انرژی بالا و در نتیجه کاهش سود کاربران است. یکی از راهکارهای مفید در این زمینه، استفاده از انرژی پاک و رایگان خورشید است. در این تحقیق یک خشک کن خورشیدی طراحی و ساخته شد. این خشک کن دارای یک کلکتور کاملا نوآورانه است که از ضایعاتی مانند قوطیهای فلزی خالی نوشابه ساخته و از مواد تغییر فاز دهنده در محفظه خشک کن آن جهت ذخیره سازی حرارت استفاده شده است. بهترین نتایج در دبی هوای 18 مترمکعب بر ساعت در ورودی خشک کن و بین ساعات 14 تا 15 روزهای اجرای آزمایش بهدست آمد. دمای تغییر فاز مواد تغییر فاز دهنده 51 تا 53 درجه سلسیوس بود و زمانی که در آزمایش ها دمای محفظه به بیش از 53 درجه رسید، مواد تغییر فاز دادند و انرژی حرارتی ذخیره شده خود را به محفظۀ خشک کن تحویل دادند و تا حدودی از افت دمای محفظه جلوگیری کردند بهطوری که افت دمای محفظه در شرایط تغییر فاز این مواد با شدت بسیار کمتری اتفاق افتاد. در آزمون خشک کردن نعنا با رطوبت اولیه 86 درصد بر پایه تر، طی آزمون محصول در 273 دقیقه با میانگین دمای محفظه 44.3 درجه سلسیوس و دبی هوای 18 مترمکعب بر ساعت مقدار 86 گرم آب خود را از دست داد و به رطوبت ثانویۀ 12 درصد رسید.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113178_784e9c2641a852a807a1eb92028b5473.pdf
2017-08-23
89
106
10.22092/erams.2017.106302.1092
خشک کن خورشیدی
طراحی و ساخت
کلکتور
مواد تغییر فاز دهنده
جواد
جنت خواه
j.jannatkhah@gmail.com
1
دانشجوی دکتری دانشگاه محقق اردبیلی
LEAD_AUTHOR
هادی
غائبی
hadighaebi@gmail.com
2
استادیار گروه مهندسی مکانیک
AUTHOR
بهمن
نجفی
j.jannatkhah@uma.ac.ir
3
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم
AUTHOR
Azad, A., Ghaem Maghami, J., Panahandeh, H. and Gaoola, F. 1990. Solar Energy. Vol. II. Design Institute. Tehran University Press. (in Persian)
1
Bal, L. M., Sudhakar, P., Satya, S. and Naik, S. N. 2010. Solar dryer with latent heat storage systems for drying agricultural food products: A review. Renewable and Sustainable Energy Reviews. 14, 2298-2314.
2
Cakmak, G. and Yidiz, C. 2011. The drying kinetics of seeded grape in solar dryer with PCM-based solar integrated collector. Food Bioprod. Process. 89, 103-8.
3
Demirbas, F. 2006. Thermal energy storage and phase change materials: An overview, Energy Source,
4
Part B. Econ. Plann. Policy. 1, 85-95
5
Devahastin, S. and Mujumdar, A. S. 1989. Preliminary study of a novel thermal storage-spouted bed contactor for particulate drying. 48th Canadian Chemical, Engineering Conference. London, Ontario.
6
Devahastin, S. and Pitaksuriyarat, S. 2006. Use of latent heat storage to conserve energy during drying and its effect on drying kinetics of a food product. Appl. Therm. Eng. 26, 1705-13.
7
Esakkimuthu, S., Hassabou, A., Palaniappan, C., Spinnler, M., Blumenberg, J. and Velraj, R. 2013. Experimental investigation on phase change material based thermal storage system for solar air heating applications. Sol. Energy. 88, 144-53.
8
Feldman, D., Khan, M. A. and Banu, D.1989. Energy storage composite with an organic phase change material. Sol. Energ. Mater. 18, 333-341.
9
Haj-Saghati, A. 2002. Principles and Applications of Solar Energy. First Ed. The University of Science and Technology Press. Tehran. Iran. (in Persian)
10
Holedman, D. R. and Lund, D. B. 1992. Handbook of Engineering. New York.
11
Hollick, J. C. 1999. Commercial scale solar drying. Renew. Energ. 16, 714-719.
12
Klein, S. A. 1975. Calculation of Flat-Plate Collector Loss Coefficients. Sol. Energy.17: 79.
13
Mesgari, A. 2013. The modeling and optimization of experimental hot air dryer with forced convection grapes. M.Sc. Thesis. University of Mohaghegh-Ardabili. Ardabil, Iran. (in Persian)
14
Mondal, S. 2008. Phase change materials for smart textiles and overview. Appl. Therm. Eng. 28(11-12): 1536-1550.
15
Nijegorodov, N. K. R. S., Devan., P. K. J. and Carlsson, S. 1994. Atmospheric transmittance models and an analytical method to predict the optimum slope of an absorber plate, variously oriented at any latitude. Renew. Energ. 4, 529-543.
16
Panahandeh, H. 1985. Solar Thermal. First Ed. University Publication Center. Tehran, Iran. (in Persian)
17
Kalogirou, S. 2009. Solar Energy Engineering: Processes and Systems. First Ed. Academic Press Pub.
18
Tavakolipour, H. 2002. Drying Food. Ayizh Pub. Tehran, Iran. (in Persian)
19
Zalba, B., Marin, J. M., Cabeza, L. F. and Mehling, H. 2003. Review on thermal energy storage with phase change materials, heat transfer analysis and applications, Appl. Therm. Eng. 23, 251-283.
20
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی سرعت پاسخ و مانورپذیری سامانه کنترل سرعت پیشروی دروگر نیشکر سری ۷۰۰۰ در دو حالت کنترل مکانیکی مرسوم و الکترونیکی
هدف از این پژوهش، ارزیابی سامانۀ کنترل الکترونیکی سرعت پیشروی دروگر نیشکر سری 7000 است، سامانه ای که برای افزایش سهولت کاربری ماشین برداشت نیشکر به کار گرفته شده است. جهت تعیین قدرت مانورپذیری، آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی به اجرا درآمد. نوع سامانۀ کنترلی در دو سطح (کنترل مکانیکی و الکترونیکی ) و سرعت موتور در سه سطح ( 1500، 1800 و 2100 دور بر دقیقه ) به عنوان فاکتورهای طرح در نظر گرفته شدند. میزان خطای موقعیت مکانی در زمان توقف نسبت به خط مبنا در هر یک از سامانه های مختلف کنترلی به دست آمد. نتایج تجزیۀ واریانس نشان می دهد که خطای توقف دروگر در سامانۀ کنترل الکترونیکی سرعت پیشروی دروگر معنی دار است که نشانگر قابلیت بهتر مانورپذیری و بی تأثیربودن تغییرات دور موتور (سرعت پیشروی) بر قدرت مانورپذیری دروگر مجهز به سامانۀ کنترل الکترونیکی است. در آزمون دوم، برای ارزیابی سرعت پاسخ سامانههای کنترل مکانیکی و الکترونیکی کنترل سرعت پیشروی، از طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار استفاده شد. در این آزمون نوع سامانۀ کنترلی و میزان تغییرات موقعیت اسپول شیر کنترل به عنوان فاکتورهای طرح در نظر گرفته شدند. بدین منظور در هر تکرار قدر مطلق خطای تغییرات ولتاژ پتانسیومتر (تغییرات سرعت)، که بیانگر تغییرات موقعیت موتور پلهای و در نتیجه تغییرات موقعیت اسپول شیر کنترل است، بررسی شد. نتایج به دست آمده از تجزیۀ واریانس نشان می دهد که تاثیر نوع سامانه بر سرعت پاسخ دارای اختلاف معنی داری در سطح 5درصد است. سامانۀ الکترونیکی با خطای3/388 پاسخ بهتری دارد.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113181_9ed1d9b2e5de03b1ee3e0346dc5cdec0.pdf
2017-08-23
107
118
10.22092/erams.2017.106721.1106
جوی استیک
دروگر نیشکر
سامانۀ کنترل الکترونیکی
کنترل سرعت
موتور پلهای
رحیم
صیدی
seidi.67eng@yahoo.com
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
محمد اسماعیل
خراسانی فردوانی
e.khorasani@scu.ac.ir
2
استاد یار و عضو هیات علمی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شهید چمران اهواز
LEAD_AUTHOR
محمد جواد
شیخ داوودی
javad1950@gmail.com
3
دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
حسن
مسعودی
hmasoudi@scu.ac.ir
4
استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی بیو سیستم دانشگاه شهید چمران اهواز
AUTHOR
Adachi, K., Ochi, Y. and Kanai, K. 2006. Development of CVT control system and its use for fuel-efficient operation of engine. Asian J. Contr. 8 (3): 219-226.
1
Akyeampong, J., Udoka, S., Caruso, G. and Bordegoni, M. 2014. Evaluation of hydraulic excavator human-machine Interface concepts using NASA TLX. Int. J. Ind. Ergonom. 44, 374-382.
2
Balakrishnan, J. 2013. Steer by wire in agricultural tractors. Int. J. Sci. Eng. Res. 4(7): 1303-1311.
3
Baldo, R. F. G. and Magalhães, P. S. G. 2012. Sistema de controle de velocidade sincronizada entre doisveículos agrícolas. Ciência Rural. 42(2): 298-304. Doi:10.1590/s0103-84782012005000001
4
Gullberg, D. 2003. Development of a motor control algorithm used in a shift-by-wire system. M.Sc. Thesis. Electrical Engineering Department. Linkopings University.
5
Khodadadi, H. and Rashidi, A. A. 2013. Design, constraction of an internal combastion Engine without mechanical camshaft. 8th International Conference of Oil and Internal Combastion Engins. (in Persian)
6
Mackin, R. P. and Sheidler, A. D. 2012. Agricultural harvester with dual engines and power sharing based on engine temperature: Google Patents.
7
Magalhães, P. S. G., Baldo, R. F. G. and Cerri, D. G. P. 2008. Sistema sincronismo entre colhedora de cana-de-acucare o veiculo de transbordo. Eng. Agric. 28(2): 274-282.
8
Moradasgharlu, N. 2015. Electro-hydraulic tillage depth control system for tillage implements. 9th International Congress of Mechanization and Agricultural Machinary Engineering. (in Persian)
9
Wilwert, C., Navet, N., Song, Y. Q. and Lion, F. S. 2005. Design of automotive X-by-Wire systems. The Industrial Communication Technology Handbook. CRC Press. Available at: https://hal.inria.fr.
10
Winck, R .C., Elton, M. and Wayne, J. B. 2015. A practical interface for coordinated position control of an excavator arm. Automation in Construction. 51, 46-58.
11
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین خاک ورز نواری فعال قابل انضمام به خطیکارغلات
در راستای نیل به کشاورزی حفاظتی ماشین "خاکورز نواری فعال قابل انضمام به خطی کار" طراحی و ساخته شد. برای اجرای همزمان عملیات تهیه زمین و کاشت، یک خطیکار غلات به صورت دنبالهبند با اتصال سه نقطه به دستگاه خاکورز نواری متصل گردید. ماشین خاکورز نواری ساخته شده به همراه کارنده مرکب با آن (که در این تحقیق ماشین خاکورز-کاشت نواری نیز نامیده میشود) در شرایط مزرعه ارزیابی و با روشهای دیگر مقایسه گردید. این ارزیابی به صورت نوارهای یک بار خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجراء شد. نوارهای اصلی شامل چهار روش تهیه زمین و کشت به ترتیب T1 : تهیه زمین با گاوآهن برگرداندار+دیسک+ماله +کشت بوسیله خطی کار غلات، T2 : تهیه زمین با دو بار دیسک عمود بر هم + ماله + کشت بوسیله خطی کار غلات، T3 : تهیه زمین با دستگاه چیزل پیلر + کشت بوسیله خطی کار غلات و T4 : تهیه زمین و کشت همزمان با دستگاه ساخته شده خاک ورز نواری-کاشت بود. نوارهای فرعی نیز شامل میزان بذر مصرفی گندم به مقدار 160=S1 ، 200=S2 و 240=S3 کیلوگرم بر هکتار در نظر گرفته شد.نتایج نشان داد که تیمار T4 کمترین مصرف سوخت و زمان مورد نیاز با مقادیر به ترتیب 6/8 لیتر بر هکتار و 62/1 ساعت بر هکتار را به خود اختصاص داده بود. این نتایج در حالی به دست آمد که با استفاده از ماشین جدید عملکرد محصول گندم به طور متوسط 11 درصد بیش از روشهای دیگر بود.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113182_634717781d2ec3cc2ec44510a9e450ca.pdf
2017-08-23
119
132
10.22092/erams.2017.106989.1115
تیغههای دوار
خاکورزی حفاظتی
خاکورزی نواری
طراحی و ساخت
گندم
جعفر
حبیبی اصل
jhabibi139@yahoo.com
1
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان
LEAD_AUTHOR
سید محی الدین
گوشه
magoosheh@yahoo.com
2
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
AUTHOR
Asadi, A., Yahya-Abadi, M. and Taki, O. 2011. The effect of conventional and conservation tillage on forage corn yield in a barley-corn rotation. J. Agric. Eng. Res. 12(1): 83-96. (in Persian)
1
Bram, G., Monica, M., Yusuke, U., Ken, D. S., Marco, L. G., Katrien, V., Luc, D. and Jozef, D. 2007. Influence of tillage, residue management, and crop rotation on soil microbial biomass and catabolic diversity. Appl. Soil Ecol. 37, 18-30.
2
Beeny, J. M. and Khoo, D. C. P. 1970. Preliminary investigation into the performance of different shaped blades for the rotary tillage of wet rice soil. J. Agric. Eng. Res. 15, 27-33.
3
Gangwar, K. S., Singh, K. K., Sharma, S. K. and Tomar, O. K. 2006. Alternative tillage and crop residue management in wheat after rice in sandy loam soils of Indo-Gangetic plains. Soil Till. Res.
4
88, 242-252.
5
Gill, W. R. and Vanden-Berg, G. E. 1967. Soil dynamics in tillage and traction. Agriculture Handbook. No. 316.USDA Agricultural Research Service.
6
Habibi-Asl, J. 2011. Evaluation of different tillage methods for wheat production after rice in south Khuzestan. Research Report. No. 90/13. Agricultural Engineering Research Institute (AERI).
7
(in Persian)
8
Habibi-Asl, J. 2013. Improvement of rotary blades for strip-tillage in Khuzestan heavy texture soils. Research Report. No. 42851. Agricultural Engineering Research Institute Institute (AERI). (in Persian)
9
Habibi-Asl, J. and Singh, S. 2009. Optimization and evaluation of rotary tiller blades: Computer solution of mathematical relations. Soil Till. Res. 106, 1-7.
10
Hendrick, J. G. and Gill, W. R. 1971. Rotary tiller design parameters part III- ratio of peripheral and forward velocities. Trans -ASAE. 14 (4): 679-683.
11
Hendrick, J. G. and Gill, W. R. 1974. Rotary tiller design parameters part IV- blade clearance angle.
12
T -ASAE. 17(1): 4-7.
13
Hoobs, P. R., Mann, C. E. and Butler, L. 1988. A perspective on research needs for the rice –wheat rotation. Proceedings of the International Conference on Wheat Production Constraints in Tropical Environment. Jan. 19-23. Chiang Mai. Thialand.
14
Javadi, A. and Shahidzadeh, M. 2006. Evaluation of effect of a new combined machine on secondary tillage operations. 4th National Farm Machinery and Mechanization Conference. Tabriz University.
15
(in Persian)
16
Ros, V., Smith, R. J., Marley, S. J. and Erbach, D. C. 1995. Mathematical modeling and computer aided design of the passive tillage tools. T-ASAE. 38 (3): 675-683.
17
Tripathi, R. P., Sharma, P. and Singh, S. 2005. Tilth index: an approach to optimize tillage in rice–wheat system. Soil and Till. Research. 80: 125-137.
18
ORIGINAL_ARTICLE
پایش و مدل سازی چروکیدگی ورقه های سیب هنگام خشک شدن در هوای گرم با استفاده از ویژگیهای بافت تصاویر پس پراکنش لیزر
در این مقاله، امکان استفاده از ویژگیهای بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر در پایش و مدلسازی چروکیدگی بههنگام خشک شدن ورقههای سیب با هوای گرم در سه طول موج (650، 780 و 880 نانومتر) در محدودۀ مرئی و مادون قرمز نزدیک بررسی شد. ویژگیهای مرتبط با چهار روش آنالیز بافت تصویر، شامل آمارههای درجه اول هیستوگرام، ماتریس هموقوعی، ماتریس طول گام سطح خاکستری، و تبدیل موجک استخراج و بهصورت جداگانه برای هر روش و در ترکیب با هم در تدوین مدلهای واسنجی بهکار گرفته شد. مدل رگرسیون چندمتغیرۀ خطی گامبهگام برای مدلسازی و تعیین ویژگیهاییکه مؤثرترین نقش را در تدوین مدل داشتند، بهکار رفت. نتایج بهدست آمده قابلیت ویژگیهای مستخرج از بافت تصویرهای پسپراکنش نور لیزر را در ناحیۀ طولموجهای مادونقرمز نزدیک در پیشبینی چروکیدگی محصول نشان میدهد، بهطوریکه استفاده از ویژگی همگنی ماتریس هموقوعی در راستای 90 درجه در 880 نانومتر (با 95/0R2p= و 15/5RMSEp=) و ترکیب ویژگیهای مستخرج از چهار روش آنالیز بافت در 780 نانومتر (با 94/0 R2p = و 61/5RMSEp=) توانستند مدلهایی با دقت بالا حاصل کنند. این پژوهش نشان میدهد که در فرآیند خشککردن با هوایگرم، تصویربرداری پسپراکنش نور لیزر میتواند بهعنوان روشی غیرمخرب، سریع، و ارزان در پیشبینی چروکیدگی بهکار گرفته شود.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_113183_5b9838d5cd0c8e762dc2e18786f04c70.pdf
2017-08-23
133
150
10.22092/erams.2017.107124.1121
آنالیز بافت تصویر
تصویربرداری پسپراکنشلیزر
چروکیدگی
خشککردن
منصوره
مظفری
4mozaffari@tabrizu.ac.ir
1
دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی
LEAD_AUTHOR
اصغر
محمودی
a_mahmoudi@tabrizu.ac.ir
2
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
AUTHOR
بهاره
جمشیدی
b.jamshidi@areo.ir
3
استادیار بخش تحقیقات ماشینهای کشاورزی مؤسسه فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
AUTHOR
Aguilera, J. M. 2003. Drying and dried products under the microscope. Int. J. Food Sci. Tech.
1
9(3): 137-143.
2
Bevk, M. and Kononenko, I. 2002. A statistical approach to texture description of medical images: a preliminary study. Proceedings of the 15th IEEE Symposium on Computer-Based Medical Systems. June 4-7. Maribor, Slovenia
3
Bobelyn, E., Serban, A., Nicu, M., Lammertyn, J., Nicolai, B. and Saeys, W. 2010. Postharvest quality of apple predicted by NIR-spectroscopy: study of the effect of biological variability on spectra and model performance. Postharvest Biol. Tec. 55(3): 133-143.
4
Contreras, C., Martín-Esparza, M. E., Chiralt, A. and Martínez-Navarrete, N. 2008. Influence of microwave application on convective drying: Effects on drying kinetics, and optical and mechanical properties of apple and strawberry. J. Food Eng. 88(1): 55-64.
5
Fernández, L., Castillero, C. and Aguilera, J. M. 2005. An application of image analysis to dehydration of apple discs. J. Food Eng. 67(1-2): 185-193.
6
Gao, X. and Tan, J. 1996. Analysis of expended-food texture by image processing part II: Mechanical properties. J. Food Process. Eng. 19, 445-456.
7
Haralick, R. M., Shanmugam, K. and Dinstein, I. 1973. Textural features for image classification. IEEE T. SYST. MAN CYB. 6, 610-621.
8
Hashim, N., Pflanz, M., Regen, C., Janius, R. B., Abdul Rahman, R., Osman, A., Shitan, M. and Zude, M. 2013. An approach for monitoring the chilling injury appearance in bananas by means of backscattering imaging. J. Food Eng. 116, 28-36.
9
Karimi, M., Fathi, M., Sheykholeslam, Z., Sahraiyan, B. and Naghipoor, F. 2012. Effect of different processing parameters on quality factors and image texture features of bread. J. Bioprocess. Biotech. 2, 127. doi: 10.4172/2155-9821.1000127.
10
Kavdir, I. and Guyer, D. E. 2002. Apple sorting using artificial neural networks and spectral imaging.
11
T- ASAE. 45, 1995-2005.
12
Kondo, N., Ahmad, U., Monta, M. and Murasc, H. 2000. Machine vision based quality evaluation of Iyokan orange fruit using neural networks. Comput. Electron. Agric. 29, 135-147.
13
Krokida, M. K., Karathanos, V. T. and Maroulis, Z. B. 2000. Compression analysis of dehydrated agricultural products. Dry. Technol. 18(1-2): 395-408. doi: 10.1080/07373930008917711.
14
Lewicki, P. P. and Lukaszuk, A. 2000. Changes of rheological properties of apple tissue undergoing convective drying. Dry. Technol. 18(3): 707-722. doi: 10.1080/07373930008917733.
15
Lorente, D., Zude, M., Idler, C., Gomez-Sanchis, J. and Blasco, J. 2015. Laser-light backscattering imaging for
16
early decay detection in citrus fruit using both a statistical and a physical model. J. Food Eng. 154, 76-85.
17
Mallat, S. G. 1989. A theory for multi resolution signal decomposition: the wavelet representation. IEEE T. PATTERN. ANAL. (7): 674-693.
18
Mayor, L. and Sereno, A. M. 2004. Modelling shrinkage during convective drying of food materials: A review. J. Food Eng. 61, 373-386.
19
Mollazade, K., Omid, M. Akhlaghian-Tab, F. and Mohtasebi, S. S. 2012. Principles and applications of light backscattering imaging in quality evaluation of agro-food products: a review. Food Bioprocess Tech. 5(5): 1465-1485. doi: 10.1007/s11947-012-0821-x.
20
Mollazade, K., Omid, M., Akhlaghian-Tab, F., Rezaei-Kalaj, Y. and Mohtasebi, S. S. 2013. Analysis of texture-based features for predicting mechanical properties of horticultural products by laser light backscattering imaging. Comput. Electron. Agr. 98, 34-45.
21
Moreira, R., Figueiredo, A. and Sereno, A. 2000. Shrinkage of apple disks during drying by warm air convectional freeze drying. Dry. Technol. 18(1-2): 279-294.
22
Mulet, A., Garcı´a-Reverter, J., Bon, J. and Berna, A. 2000. Effect of shape on potato and cauliflower shrinkage during drying. Dry. Technol. 18(6): 1201-1219.
23
Otsu, N, 1979. A threshold selection method from gray-level histograms. IEEE T. SYST. MAN CYB.
24
Qing, Z., Ji, B. and Zude, M. 2007. Predicting soluble solid content and firmness in apple fruit by means of laser light backscattering image analysis. J. Food Eng. 82, 58-67.
25
Ramos, I. N., Silva, C. L. M., Sereno, A. M. and Aguilera, J. M. 2004. Quantification of microstructural changes during first stage air drying of grape tissue. J. Food Eng. 62(2): 159-164.
26
Romano, G., Nagle, M. and Müller, J. 2016. Two-parameter Lorentzian distribution for monitoring physical parameters of golden colored fruits during drying by application of laser light in the Vis/NIR spectrum. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 33, 498-505.
27
Romano, G., Baranyai, L., Gottschalk, K. and Zude, M. 2008. An approach for monitoring the moisture content changes of drying banana slices with laser light backscattering imaging. Food Bioprocess. Technol. 1(4): 410-414.
28
Romano, G., Nagle, M., Argyropoulos, D. and Muller, J. 2011. Laser light backscattering to monitor moisture content, soluble solid content and hardness of apple tissue during drying. J. Food Eng. 104, 657-662.
29
Schultz, E. L., Mazzuco, M. M., Machado, R. A. F., Bolzan, A., Quadri, M. B. and Quadri, M. G. N. 2007. Effect of pre-treatment on drying, density and shrinkage of apple slices. J. Food Eng. 78, 1103–1110.
30
Seifert, B., Zude, M., Spinelli, L. and Torricelli, A. 2014. Optical properties of developing pip and stone fruit reveal underlying structural changes. Physiol. Plantarum. doi:10.1111/ppl.12232.
31
Seiiedlou, S., Ghasemzadeh, H. R., Hamdami, N., Talati, F. and Moghaddam, M. 2010. Convective drying of apple: Mathematical modeling and determination of some quality parameters. Int. J. Agric. Biol. 12, 171-178.
32
Seiiedlou, S. S., Nalbandi, H., Ghasemzadeh, H. R. and Hamdami, N. 2014. Modeling of apple slices shrinkage during the convectional drying to use in simulation of heat and moisture transfer. J. Agric. Mech. 1(2): 25-35. (in Persian)
33
Talla, A., Puiggali, J. R., Jomaa, W. and Jannot, Y. 2004. Shrinkage and density evolution during drying of tropical fruits: application to banana. J. Food Eng. 64, 103-109.
34
Tang, X. 1998. Texture information in run-length matrices. IEEE T. Image Process. 7, 1602-1609.
35
Udomkun, P., Nagle, M., Mahayothee, B. and Müller, J. 2014. Laser-based imaging system for
36
non-invasive monitoring of quality changes of papaya during drying. Food Control. 42, 225-233.
37
Udomkun, P., Nagle, M., Argyropoulos, M., Mahayothee, B. and Müller, J. 2016. Multi-sensor
38
approach to improve optical monitoring of papaya shrinkage during drying. J. Food Eng.
39
doi: 10.1016/j.jfoodeng.2016.05.014
40
Yadollahinia, A., Latifi, A. and Mahdavi, R. 2009. New method for determination of potato slice shrinkage during drying. Comput. Electron. Agric. 65(2): 268-274.
41
Yan, Z., Sousa-Gallagher, M. J. and Oliveira, F. A. 2008. Shrinkage and porosity 461 of banana, pineapple and mango slices during air-drying. J. Food Eng. 84(3): 430-440.
42
Zheng, C., Sun, D. W. and Zheng, L. 2006. Recent applications of image texture for evaluation of food qualities - a review. Trends Food Sci. Tech. 17, 113-128.
43