ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی دو مکانیزم اعمال نیروهای فشاری و ضربهای برای جداسازی کلاله از گل زعفران خشک شده
از مهمترین مشکلات زراعت زعفران، مکانیزه نبودن برداشت است. نیاز به نیروی کار فراوان در دورهای محدود برای برداشت زعفران باعث محدود شدن توسعة کشت این محصول استراتژیک و همچنین بالارفتن هزینههای تولید شده است. یکی از روشهای نگهداری گل زعفران، خشک کردن آن است تا در فرصت مناسب بتوان کلاله از گل را جدا کرد. بهمنظور دستیابی به مکانیزاسیون مناسب برای جداسازی کلاله از گلهای خشک شده، دو مکانیزم، یکی بهکار بردن نیروهای فشاری و دیگری ایجاد ضربه برای جداسازی گلهای زعفران خشک شده مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق گلهای خشک شده با استفاده از غلتکهای فشاردهنده و خورشیدیهای ضربهزن تحت تأثیر نیروهای فشاری و ضربهای قرار گرفتند و تأثیر آهنگ تغذیه در سه سطح (6/2، 6 و 7/8 گرم بر ثانیه)، سرعت دورانی برای غلتکهای فشاردهنده در سه سطح (80، 200 و 300 دور در دقیقه) و خورشیدیهای ضربهزن در سه سطح (500، 700 و 900 دور در دقیقه) و نوع گل خشک شده در سه سطح (غنچه، نیمهباز و کاملا باز)، بر درصد وزنی کلالههای جدا شده و کلالههای شکسته بهصورت طرح آماری کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل و در سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان میدهد که درصد وزنی کلالههای جداشده در گلهای باز و نیمهباز نسبت به گلهای غنچه بالاتر است ولی میزان شکستگی کلالهها در گلهای غنچه تا 30 درصد کمتر است. با افزایش سرعت دورانی استوانهها، درصد وزنی کلالههای شکسته افزایش مییابد. مشخص شد که ضربهزنهای خورشیدی کارایی مناسب را برای جداسازی کلالههای گلهای خشک شده زعفران ندارند تا آنجا که میزان کلالههای جدا شده در کلیة تیمارها کمتر از 50 درصد بهدست آمده است. استفاده از غلتک فشارنده با سرعت دورانی 200 دور در دقیقه و آهنگ تغذیه 6 گرم بر ثانیه برای جداسازی کلاله از گلهای خشک شده نیمهباز، مطلوبترین شرایط را نتیجه بهدست میدهد که موجب جداسازی 48/99 درصد کلالهها میشود.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102142_b0c29f1c21099485c75bbfb4174bc664.pdf
2014-05-22
1
10
10.22092/erams.2014.102142
جداسازی
کلاله زعفران
گل زعفران
نیروی ضربهای
نیروی فشاری
محمدحسین
سعیدی راد
1
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
LEAD_AUTHOR
عباس
مهدینیا
2
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
AUTHOR
Abrishamifar, S. 2006. Design and Development of Saffron Processing Machine. Report of Development of Sampler Machine. Khorasan Razavi Mechanization Office of Organization of Jihad-Agriculture.
1
(in Farsi)
2
Anon. 2010. Agricultural Statistical Bulletin. Ministry of Jihad-Agriculture. Province of Khorasan Razavi. (in Farsi)
3
Emadi, B. 2009. Separating Saffron flower parts using vertical air column. Proceeding of the World Academy of Science, Engineering and Technology. 37, 25-28.
4
Emadi, B. and Saeidirad, M. H. 2011. Moisture-dependent physical properties of Saffron flower. J. Agric. Sci. Tech. 13, 387-398.
5
Gracia, L., Vidal, C. and Gracia, C. 2009. Automated cutting system to obtain the stigmas of the Saffron flower. Biosyst. Eng. 104(1): 8-17.
6
Saeidirad, M. H. and Javadi, A. 2011. Study on machine-crop parameters of cylinder threshers for cumin threshing. CIGR J. 13(2): 1-5.
7
Saeidirad, M. H. and Mokhtarian, A. 2011. The Hand Book of Saffron Production. Gholami Pub. (in Farsi)
8
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی، ساخت و ارزیابی موزع کودکار با قابلیت کنترل پیوسته
یکی از راههای کاهش تأثیرات منفی زیست محیطی کاربرد نهادههای شیمیایی، استفاده از فناوری کاربرد مقدار متغیر نهادههاست. اصلیترین قسمت مورد استفاده در این نوع کودکارها، سامانه کنترل توزیع کود است. از این رو در این تحقیق با نصب کردن حسگر موقعیت دریچه و الکتروموتور، روی موزع نوع گردنده پرهای و اتصال حسگر سرعت پیشروی و واحد کنترل الکترونیکی به آن، سامانۀ کنترل خروجی موزع ساخته شد. پس از نصب سامانه مذکور روی یک دستگاه کودکار ساخت شرکت تراشکده و اجرای آزمونهای کارگاهی در کارگاه ماشینهای کشاورزی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، رابطۀ بین مقدار کود خروجی و دو عامل سرعت پیشروی و درصد باز بودن دریچه موزع مذکور محاسبه شد. پس از قرار دادن تابع مذکور در حافظۀ الکترونیکی واحد کنترل سامانه، برای ارزیابی کردن دقت تابع فوق الذکر، اثر سرعت پیشروی (در چهار سطح 5/3، 5، 5/6 و 8 کیلومتر در ساعت) و مقدار کوددهی در 6 سطح (70، 100، 150، 250، 350 و 450 کیلوگرم در هکتار) بر درصد خطای خروجی موزع در قالب طرح فاکتوریل ارزیابی شد. نتایج نشان میدهد که اثر فاکتور مقدار کوددهی در سطح 1 درصد معنیدار است و سرعت پیشروی اثر معنیداری ندارد. خطای خروجی موزع مذکور کمتر از 2/8 درصد و بهطور متوسط 21/2 درصد تعیین شد. برای ارزیابی سامانه، نقشۀ فرضی توصیه کودی با فواصل 20 متری در مسیر حرکت دستگاه با مقادیر متفاوت کوددهی بهترتیب 50، 100، 150، 200، 250، 200، 150، 100، 50 کیلوگرم در هکتار تهیه گردید. با شبیهسازی حرکت دستگاه داخل کارگاه، دقت خروجی دستگاه در چهار سطح سرعت پیشروی 5/3، 5، 5/6 و 8 کیلومتر در ساعت و سه مقدار کوددهی 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار و در دو مرحله تغییر صعودی و نزولی مقدار کوددهی در قالب طرح کرتهای خردشده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که سرعت پیشروی اثر معنیدار (در سطح 5 درصد) بر دقت سامانه دارد و فاکتورهای دیگر اثر معنیدار ندارند. خطای خروجی سامانه کمتر از 51/4 درصد برآورده شده است.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102143_adbb985dc9a4306f575b5c4ce60cd810.pdf
2014-05-22
11
24
10.22092/erams.2014.102143
کاربرد مقدار متغیر نهاده
کشاورزی دقیق
مدیریت موضعی
موزع نوع گردنده پرهای
سیدمرتضی
صداقتحسینی
1
مدرس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)
LEAD_AUTHOR
محمد
یونسی الموتی
mohamadyounesi@yahoo.com
2
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی
AUTHOR
Behroozi-Lar, M. 2001. Engineering Principles of Agricultural Machines. Islamic Azad University Scientic Publication Center. (in Farsi)
1
Jafari, J. 1991. A study of the metering of free following particulate solids using multiflight screw. P. I. Mech. Eng. E-J. Pro. 205, 113-120.
2
Kim, Y. J., Kim, H. J., Ryu, K. H. and Rhee, J. Y. 2008. Fertiliser application performance of a variable-rate pneumatic granular applicator for rice production. Biosystems Eng. 100, 498-510.
3
Loghavi, M. and Forouzanmehr, E. 2010. Design, development and field evaluation of a map-based variable rate granular application control system. ASABE Annual Meeting Presentation. Pittsburg. Pennsylvania. USA.
4
Maleki, M. R., Mouazen, A. M., De Ketelaere, B., Ramon, H. and De Baerdemaeker, J. 2008. On-the-go variable rate phosphorus fertilisation based on a VIS-NIR soil sensor. Biosystems Eng. 99(1): 35-46.
5
Morgan, M. and Ess, D. 1997. The Precision Farming Guide for Agriculturists. Moline, Illinois: John Deer Pub.
6
Paz, J. O., Batchelor, W. D., Colvin, T. S., Logsdon, S. D., Kaspar, T. C. and Karlen, D. L. 1999. Model-based technique to determine variable rate nitrogen for corn. T. ASAE. 61, 69-75.
7
Qazvini, H., Almasi, M. and Fathi, M. 2006. Effect of digital maps using on precision farming in barkhvar area in Isfahan. Proceeding of the 4th National Agricultural Machinery Congress. Sep. 29-30. Tabriz University. Tabriz, Iran. (in Farsi)
8
Sedaghat-Hosseini, M., Almasi, M., Minai, S. and Ebrahimzadeh, M. R. 2012. Design, development and evaluation a map base variable rate fertilizer applicator. Proceeding of the 7th National Conference on Agricultural Machinery Engineering and Mechanization. Aug. 13-14. Shiraz University. Shiraz. Iran. (in Farsi)
9
Welsh, J, P., Wood, G. A., Godwin, R. J., Taylor, J. C., Earl, R., Black, S. and Knight, S. M. 2002. Developing strategies for spatially variable nitrogen application in winter barley and wheat. Biosystems Eng. 84(4): 481-494.
10
Yuan, J., Liu, C. L., Li, Y. M., Zeng, Q. and Zha, X. F. 2010. Gaussian processes based bivariate control parameters optimization of variable-rate granular fertilizer applicator. Comput. Electron. Agric. 70, 33-41.
11
ORIGINAL_ARTICLE
تأثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر ریزپوشانی ترکیبات رنگی عصارة زعفران با استفاده از خشککن انجمادی
زعفران، یکی از مهمترین چاشنیهای مورد مصرف در صنایع غذایی است که برای بهبود رنگ، عطر و طعم بسیاری از فراوردهها بهکار میرود. معمولاً، بخش قابل توجهی از ترکیبات رنگی زعفران به لحاظ فرار بودن و حساس بودن به اکسایش، طی مدت زمان نگهداری و فراوری از بین میرود. پژوهش حاضر با هدف ریزپوشانی این ترکیبات بهمنظور محافظت در مقابل شرایط محیطی با استفاده از خشککن انجمادی انجام گرفت. بدین منظور، ابتدا فرآیند استخراج ترکیبات رنگی زعفران (کروسین) بهصورت خالص انجام گرفت و عصارة آبی حاصل با خشککن انجمادی خشک شد. محلولهای 5 ،10 و 15 درصد پلیوینیلپیرولیدون 40 و مالتودکسترین (با درجه هیدرولیز 5/16 تا 5/19) حاوی 250 میلیگرم عصارة آبی خشک شدة انجمادی تهیه و با خشککن انجمادی خشک شدند. خصوصیات ریزکپسولهای حاصل نظیر راندمان ریزپوشانی ترکیبات رنگی، مقدار ترکیبات رنگی باقیمانده، چگالی تودهای، دمای انتقال شیشهای، ریزساختار ریزکپسولها و سرعت رهایش ترکیبات رنگی طی 45 روز نگهداری در رطوبت نسبی 75 درصد و دمای محیط (25 درجه سلسیوس) ارزیابی شدند. نتایج نشان میدهد که میزان کروسین ریزکپسولهای تهیه شده با مادة دیوارة پلیوینیلپیرولیدون، در مقایسه با مادة دیوارة مالتودکسترین، تا حدودی بیشتر است. با افزایش غلظت مواد دیواره از 5 به 15 درصد، میزان کروسین کاهش مییابد. دمای انتقال شیشهای تمامی نمونههای مورد آزمون از دمای محیط بیشتر و دمای انتقال شیشهای ریزکپسولهای حاوی مادة پلیوینیلپیرولیدون بیشتر از دمای انتقال شیشهای ریزکپسولهای حاوی مادة دیواره مالتودکسترین است. ریزکپسولهای تهیه شده ساختاری ورقهای و پرکمانند دارند و مقدار کروسین ریزکپسولها طی 45 روز نگهداری کاهش مییابد اما مادة دیوارة پلیوینیلپیرولیدون با غلظت 10 درصد، بهمیزان زیادی باعث حفاظت ترکیبات رنگی طی مدت نگهداری میشود.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102146_3da2ddf7b7233cec1f81123efc6c6c80.pdf
2014-05-22
25
38
10.22092/erams.2014.102146
پلیوینیلپیرولیدون
خشککن انجمادی
رطوبتنسبی
ریزپوشانی
زعفران
مالتودکسترین
پروین
شرایعی
1
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
LEAD_AUTHOR
سودابه
عینافشار
2
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی
AUTHOR
آزاده
کمالی
3
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
AUTHOR
راضیه
نیازمند
4
استادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی
AUTHOR
Alonoso, G. I., Varon, R., Navaroo, F. and Salinas, M. R. 1990. Auto-oxidation in saffron at 40˚c and 75% relative humidity. Food Sci. 55, 595-596.
1
Anon. 1997. Eighteen projects in Saffron industry. J. Innovative. 92, 18-22. (in Farsi)
2
Anon. 2006. Saffron-Specifics. Institute of Standards and Industrial Research of Iran (ISIRI). (in Farsi)
3
Anon. 2010. Spices-Saffron (Crocus sativus L.). ISO 3632-2. Part2: Test Methods, International Standard.
4
Apintanapong, M. and Noomhorm, A. 2003. The use of spray- drying to microencapsulated
5
2- acetyl-1-pyroline, a major flavor component of aromatic rice. Food Sci. Technol. 38, 95-102.
6
Biliaderis, C. G., Lazaridou, A. and Arvanitoyannis, I. 1999. Glass transition and physical properties of polyol-plasticized pullulan-starch blends at low moisture. Carbohyd. Polym. 40, 29-47.
7
Budhiraja, K. L. 1942. Kashmir saffron with methods for testing its purity. J. Indian Chem. Soc. Ind. 5, 135-138.
8
Cai, Y. Z. and Corke, H. 2000. Production and properties of spray-dried Amaranthus Betacyanin pigments. J. Food Sci. 65(7): 1248-1252.
9
Che Man, Y. B., lrwandi, J. and Abdullah, W. J. W. 1999. Effect of different types of maltodextrin and drying methods on physico-chemical and sensory properties of encapsulated durian flavor. Sci. Food Agric. 79, 1075-1080.
10
Desai, K. G. H. and Park, H. J. 2005. Recent developments in microencapsulation of food ingredients. Dry. Technol. 23, 1361-1394.
11
Desobry, S. A., Netto, F. M. and Labuza, T. P. 1997. Comparison of Spray-drying, drum drying and freeze-drying for β-carotene encapsulation and preservation. Food Sci. 6, 1158-1162.
12
Dzieza, J. D. 1998. Microencapsulation and encapsulated ingredients. Food Technol. 42, 136-151.
13
Fang, Z. and Bhandari, B. 2010. Encapsulation of polyphenols, a review. Trends Food Sci. Technol.
14
21, 510-523.
15
Greenspan, L. 1977. Humidity fixed points of binary saturated aqueous solutions. J. Res. Natl. Bur. Stand. 81A, 89-96.
16
Kanakdande, D., Bhosale, R. S. and Singhal, R. 2007. Stability of cumin oleoresin microencapsulated in different combination of gum Arabic, maltodextrin and modified starch. Carbohyd. Polym. 67,
17
Kaushik, V. and Roos, Y. H. 2007. Limonene encapsulation in freeze-drying of gum Arabic-sucrose-gelatin systems. Lebensm. Wiss. Technol. 40, 1381-1391.
18
Lee, S. J. and Rosenberg, M. 2000. Preparation and some properties of water-insoluble, whey protein-based microcapsules. J. Microencapsul. 17, 29- 44.
19
Najaf-Najafi, M. 2010. Usage of ultrasonic waves in the production of emulsion and microencapsulation of effective compounds of Cardamom oil. Ph. D. Thesis. Ferdowsi University of Mashad. Mashhad. Iran. (in Farsi)
20
Peter, K. V. 2006. Handbook of Herbs and Spices. Woodhead Pub.
21
Pu, J. 2010. Development of stable microencapsulated astaxanthin powders using extracted astaxanthin from crawfish and shrimp byproducts. M. Sc. Thesis. Louisiana State University.
22
Razavi, M. and Akbari, A. 2006. Biophysical Properties of Agricultural Products and Foods. Ferdowsi University of Mashhad Press. (in Farsi)
23
Schrooyen, P. M. M., Van Deer Meer, R. and De Kruif, C. G. 2001. Microencapsulation: its application in nutrition. Proceedings of the Nutrition Society. 60(4): 475-479.
24
Selim, K., Tsimidou, M. and Biliaderis, C. G. 2000. Kinetic studies of degradation of saffron carotenoids encapsulated amorphous polymer matrices. Food Chem. 71, 199-206.
25
Tsimidou, M. and Tsatsaroni, E. 1993. Stability of saffron pigments in aqueous extracts. J. Food Sci.
26
58, 1073-1075.
27
Van Casteren, M. R., Bissonnette, M. C., Comier, F., Dufresne, C., Ichi, T., Leblanc, J. C., Perreault, D. and Roewer, I. 1997. Spectroscopic characterization of crocetin derivatives from Crocus sativus L. and Gardenia jasminoides. Agric. Food Chem. 45, 1055-1061.
28
Venkata Naga Jyothi, N., Prasanna, M., Prabha, S., Seetha Ramaiah, P., Srawan, G. and Sakarkar, S. N. 2009. Microencapsulation Techniques, factors influencing encapsulation efficiency, a review. Internet J. Nanotechnol. 3, 1-35.
29
Wagner, L. A. and Warthseen, J. J. 1995. Stability of spray- dried encapsulated carrot carotenes. Food Sci. 60, 1048-1052.
30
Xu, X., Wang, Q., Choi, H. C. and Kim, Y. H. 2010. Encapsulation of iron nanoparticles with pvp nanofibrous membranes to maintain their catalytic activity. Membrane Sci. 348, 231-237.
31
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه تأثیر بیو پلیمرهای میکروبی بر ویژگیهای اکستنسوگرافی خمیر گندم و انبارمانی نان حجیم
کفیران یکی از متابولیتهای خارجی میکروبی است که بر اثر باکتریها و قارچهای موجود در دانک کفیر، طی رشد تولید میشود. در این تحقیق، تأثیر افزودن 3 درصد کفیران و زانتان بر ویژگیهای اکستنسوگرافی خمیر و انبارمانی نان حجیم بررسی شد. دانکهای کفیر و استخراج کفیران بهترتیب توسط اینکوباتور مجهز به همزن و سانتریفوژ یخچالدار کشت شد. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی گندمهای سرداری و پارسی و آرد آنها، با دستگاه اینفراماتیک، خواص رئولوژیکی خمیر با اکستنسوگراف و انبارمانی نانها، با نگهداری در اینکوباتور ارزیابی شد. نتایج ویژگیهای فیزیکوشیمیایی گندمها و آرد آنها نشان میدهد که گندم سرداری، وزن هزار دانه، عدد فالینگ، اندیس زلنی، پروتئین، جذب آب و سختی کمتر و در مقابل، گلوتن و وزن هکتولیتر بالایی، نسبت به گندم پارسی دارد. نتایج اکستنسوگرافی نشان میدهد که افزودن زانتان بهمیزان3 درصد، منجر به کاهش معنیدار (05/0>p) در کششپذیری و افزایش قابل توجه در مقاومت به کشش و انرژی خمیر گندمها میشود. افزودن 3 درصد کفیران به خمیر سرداری، در مقایسه با خمیر پارسی، افزایش معنیداری (05/0>p) در مقاومت به کشش و انرژی (زمانهای 45 و 90 دقیقه) و کاهش معنیداری (05/0>p) در کششپذیری هر دو نوع خمیر را بهدنبال دارد. بر اساس آزمون بیاتی، در 3 زمان، 24، 48 و 72 ساعت، مشخص شد با افزودن 3 درصد کفیران به خمیر هر دو نوع گندم، بیاتی مغز نانها بهطور معنیداری (05/0p<) کاهش مییابد، در حالیکه تیمار 3 درصد زانتان، نسبت به نمونة شاهد، سفتی بیشتر و روند بیاتی تندتری دارد. افزودن 3 درصد کفیران و زانتان به گندم پارسی، عمر انبارمانی نانها را بهترتیب به 13 و 11 روز افزایش میدهد، در حالیکه در گندم سرداری، عمر انبارمانی نانها بهترتیب، 12 و 10 روز افزایش مییابد.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102147_d69e0927036bd861f2cbc1d1857ab43c.pdf
2014-05-22
39
54
10.22092/erams.2014.102147
اکستنسوگرافی خمیر
بیاتی و انبارمانی نان حجیم
دانک کفیر
کفیران و زانتان
گندمهای سرداری و پارسی
منصوره
سلیمانیفرد
1
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
مهران
اعلمی
2
استادیار دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
فرامرز
خداییان چگنی
3
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تهران
AUTHOR
گودرز
نجفیان
4
دانشیار بخش غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
AUTHOR
علیرضا
صادقی ماهونک
5
استادیار دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
مرتضی
خمیری
6
دانشیار دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
Anon. 2000. Approved Methods of the AACC. American Association of Cereal Chemists, St Paul, MN.
1
Cheirslip, B., Shimizu, H. and Shioya, S. 2006. Kinetic modelling of kefiran production in mixed culture of lactobacillus kefiranofaciens and Sacchromyces cervisiae. Process Biochem. 42, 570-579.
2
Collar, C., Andreu, P., Martinez, J. C. and Armeo, E. 1999. Optimization of hydrocolloid addition to improve wheat bread dough functionality: a response surface methodology study. Food Hydrocolloid. 13, 467-475.
3
Davidou, S., Le Meste, M., Debever, E. and Bekaert, D. 1996. A contribution to the study of staling of white bread: effect of water and hydrocolloid. Food Hydrocolloid. 10, 375-383.
4
De Antoni, G., Zago, M., Vasek, O., Giraffa, G., Carminati, D., Briggiler Marco, M., Reinheimer, J. and Sua´rez, V. 2009. Lactobacillus plantarum bacteriophages isolated from Kefir grains: phenotypic and molecular characterization. J. Dairy Res. 23, 1-6.
5
Gerez, C. L., Torino, M. I., Rollan, G. and Font de Veldez, G. 2009. Preventation of bread mould spoilage by using lactic acid bacteria with antifungal properties. Food Control. 20, 144-148.
6
Ghasemlou, M., Khodaiyan, F. and Oromiehie, A. 2011. Physical, mechanical, barrier, and thermal properties of polyol-plasticized biodegradable edible film made from kefiran. Carbohyd. Polym.
7
84, 477-483.
8
Ketabi, A., Soleimanian-Zad, S., Kadivar, M. and Sheikh-Zeinoddin, M. 2008. Production of microbial exopolysaccharides in the sourdough and its effects on the rheological properties of dough. Food Res. Int. 41, 948–951.
9
Kohajdova, Z. and Karovicova, J. 2008. Influence of hydrocolloids on quality of baked goods. Acta Sci. Pol. Thechnol. Aliment. 7(2): 43-49.
10
Kohajdova, Z., Karovicova, J. and Schmidt, S. 2009. Significance of Emulsifiers and Hydrocolloids in Bakery Industry. Acta Chim. Slov. 2(1): 46-61.
11
Mandala, I. G. and Sotirakoglou, K. 2005. Effect of frozen storage and microwave reheating on some physical attributes of fresh bread containing hydrocolloids. Food Hydrocolloid. 19, 709-719.
12
Ninane, V., Berben, G., Romne, J. M. and Oger, R. 2005. Variability of the microbial abundance of kefir grain starter cultivated in partially controlled conditions. Biotechnol. Agron. Soc. Environ. 9, 191-194.
13
Peighambardoust, S. H. 2010. Technology of cereal products. Food Res. (Agric. Sci.). 1, 44-49. (in Farsi)
14
Peighambadoust, S. H., Khorasanchi, N. and Ra’fat, S. E. A. 2011. Application of freeze-dried sourdoughs containing of L. plantarum and L. reuteri starters in pan bread production. Food Res. (Agric. Sci.).
15
1, 1-10. (in Farsi)
16
Pene, R. J., Amaya, A., Rajaram, S. and Mujeeb-Kazi, A. 1990. Variation in quality characteristics association with some spring IB/IR translation wheats. J. Cereal Sci.12, 105-112.
17
Ribotta, P. D., Ausar, S. F., Beltramo, D. M. and Leon, A. E. 2005. Interactions of hydrocolloids and sonicated-gluten proteins. Food Hydrocolloid. 19, 93-99.
18
Riviere, J. M. W. and Kooiman, P. 1967. Kefiran, a novel polysaccharide produced in the kefir grain Lactobacillus brevis. Arch. Microbiol. 59, 269-278.
19
Rodrigues, K. L., Caputo, L. R., Carvalho, J. C., Evangelista, J. and Schneedorf, J. M. 2005. Antimicrobial and healing activity of kefir and kefiran extract. Int. J. Antimicrob. Ag. 25, 404-408.
20
Rojas, J. A., Rosell, C. M. and Benedito de Barber, C. 1999. Pasting properties of different wheat flour-hydrocolloid systems. Food Hydrocolloid. 13, 27-33.
21
Shittu, T. A., Aminu, R. A. and Abulude, E. O. 2009. Functional effects of xanthan gum on composite cassava-wheat dough and bread. Food Hydrocolloid. 23, 2254-2260.
22
Smitha, S., Rajiv, J., Begum, K. and Indrani, D. 2008. Effect of Hydrocolloids on rheological, microstructural and quality characteristics of parota-an unleavened indian flat bread. J. Texture Stud. 39, 267-283.
23
Torino, M. I., Taranto, M. P., Sesma, F. and de Valdez, G. 2001. Heterofermentative pattern and exopolysaccharide production by Lactobacillus helveticus ATCC 18507 in response to environment pH. J. Appl. Microbiol. 91, 846-852.
24
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی عملکرد آنتیاکسیدانی عصارههای استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT
گاما اوریزانول یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است که مانع اکسیداسیون روغن میشود. این ماده در سبوس برنج وجود دارد. گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین میشود. در این تحقیق عصارة آنتیاکسیدانی سبوس دو گونه برنج ایرانی، بهنام زایندهرود و سازندگی با حلال متانول با روش پرکولاسیون استخراج و به روغن فاقد آنتیاکسیدان در غلظت 100 و 150 پیپیام اضافه شد و در شرایط گرمخانة 63 درجه سلسیوس و در چهار فاصله زمانی 0، 24، 48 و 72 ساعت، تغییرات شیمیایی و پایداری حرارتی آنها با آزمونهای رنسیمت، عدد اسیدی، عدد پراکسید و درصد مهار رادیکال با 3 تکرار بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری بر پایة طرح کاملا تصادفی و مقایسة میانگینها با آزمون دانکن در سطح احتمال 01/0، با استفاده از نرمافزار 16SPSS نشان میدهد که تأثیر عصارةسبوس برنج گونه سازندگی بر پایداری اکسیداسیون روغن سویا طی 72 ساعت بیشتر از تأثیر BHT است و اختلاف معنیداری با سایر عصارهها دارد (p<0.01).
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102150_90de8628d2e3183eae9c42b2455c2921.pdf
2014-05-22
55
66
10.22092/erams.2014.102150
آنتیاکسیدان
رنسیمت
سبوس برنج
عدد اسیدی
عدد پراکسید
گاما اوریزانول
فرهاد
مختاری
1
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
AUTHOR
مرتضی
خاناحمدی
2
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
AUTHOR
بیژن
عسکری
3
دانشجوی دکتری گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
لاله
مشرف
4
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
AUTHOR
امیرحسین
الهامیراد
5
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار
AUTHOR
Anon. 1998. The Determination of Peroxide Value in Edible Oils and Fats. Institute of Standard and Industrial Research of Iran (ISIRI). (in Farsi)
1
Anon. 2005. Methods of Measuring Edible Oils and Fats Stability Against Oxidation. Institute of Standard and Industrial Research of Iran (ISIRI). (in Farsi)
2
Arab, F., Alemzadeh, I. and Maghsoudi, V. 2011. Determination of antioxidant component and activity of rice bran extract. Sci. Iran. 18(6): 1402-1406.
3
Blois, M. S. 1985. Antioxidant determinations by the use of a stable free radical. Nature. 181, 1199-1200.
4
Butsat, S. and Siriamornpun, S. 2010. Antioxidant capacities and phenolic compounds of the husk, bran and endosperm of Thai rice. Food Chem. 119, 606-613.
5
Chotimarkorn, C., Benjakul, S. and Silalai, N. 2008. Antioxidant components and properties of five long-grained rice bran extracts from commercial available cultivars in Thailand. Food Chem. 111, 636-641.
6
Chung, L. M., Cheung, P. C. K. and Ooi, V. E. C. 2003. Antioxidant activity and total phenolics of edible mushroom extracts. J. Food Chem. 81, 249-255.
7
Farhoosh, R. 2003. Extraction, purification and identification the main fraction of antioxidant from Salvia leriifolia leaves and investigation of its characteristics. Ph. D. Thesis. Faculty of Food Science and Technology. Ferdowsi University of Mashhad. Mashhad. Iran. (in Farsi)
8
Gaziano, J. M. 1994. Antioxidant vitamins and coronary artery disease risk. Am. J. Med. 97, 18-21.
9
Hashemi-Tonekaboni, A. 1985. Tests for Edible Oils and Fats. Tehran University Press. (in Farsi)
10
Juliano, B. O. 1985. Rice Bran. In: Juliano, B. O. (Ed.) Rice: Chemistry and Technology. The American Association of Cereal Chemists, Inc.
11
Karami, F., 2011. Effect of garlic extract on soybean oil stability with Rancimat test. Proceeding of the 20th National Food Science and Industries Congress. Nov. 21-23. Sharif University of Technology. Tehran. Iran. (in Farsi)
12
Kromhout, D., Menottim, A., Kesteloot, H. and Sans, S. 2002. Prevention of coronary heart disease by diet and lifestyle: Evidence from prospective cross-cultural, cohort, and intervention studies. Circulation. 105, 893-898.
13
Lai, P., Li, K. Y., Lu, Sh. and Chen, H. H. 2009. Phytochemicals and antioxidant properties of solvent extracts from Japonica rice bran. Food Chem. 117, 538-544.
14
Longeril, M. D., Renaud, S., Salen, P., Mamelle, N., Salen, P., Monjaud, I., Mamelle, N., Martin, J. L., Guidollet, J., Touboul, P. and Delaye, J. 1994. Mediterranean alpha-linolic acid-rich diet in secondary prevention of coronary heart disease. Lancet. 343, 1454-1459.
15
Malekian, F., Rao, R. M., Prinyawiwatkul, W., Marshall, W. E., Windhauser, M. and Ahmedna, M. 2000. Lipase and Lipoxygenase Activity, Functionality, and Nutrient Losses In Rice Bran During Storage. Bulletin No. 870. Baton Rouge. LSU Agricultural Center. Louisiana Agricultural Experiment Station.
16
Mardani, V., Alami, M., Arabshahi., S., Sadeghi, A. R. and Soleymani, M. H. 2011. Evaluation of antioxidant activity the extract of evening promise (Oenothera biennis) and its impact on the stability of soybean oil. Proceeding of the 20th National Food Science and Industries Congress. Nov. 21-23. Sharif University of Technology. Tehran, Iran. (in Farsi)
17
Masic, V. and Yodice, R. 2006. The dietary role of monounsaturates. Inform. 3(6): 681-686.
18
Min, B., McClung, A. M. and Chen., M. H. 2011. Phytochemicals and antioxidant capacities in rice brans of different color. J. Food Sci. 76(1): 117-133.
19
Mohagheghi-Samarin, A., Porazarang, H., Elhamiye-Rad, A. H. and Akhlaghi, H. 2007. Investigating of antioxidant characteristics of Raja potato. M. Sc. Thesis. Faculty of Food Science and Technology. Islamic Azad University. Sabzevar Branch. Sabzevar. Iran. (in Farsi)
20
Mohdaly, A., Smetanskaa, I., Ramadan, M. F., Sarhanb, M. S. and Mahmoud, A. 2011. Antioxidant potential of sesame (Sesamum indicum) cake extract in stabilization of sunflower and soybean oils. Ind. Crop. Prod. 34 (1): 952-959.
21
Renuka-Devi, R., Jayalekshmy, C. and Arumughan, A. 2007. Antioxidant efficacy of phytochemical extracts from defatted rice bran in the bulk oil system. Food Chem. 104, 658-66.
22
Sikwese, F. E. and Duodu, K. G. 2007. Antioxidant effect of a crude phenolic extract from sorghum bran in sunflower oil in the presence of ferric ions. Food Chem. 104, 324-331.
23
Singh, R. P., Chidambara-Murthy, K. N. and Jayaprakasha, G. K. 2002. Studies on antioxidant activity of pomegranate (Punica granatum) peel and seed extracts using in vitro models. J. Agric. Food Chem. 50, 81-86.
24
Steel, R. G. D., Torrie, J. H. and Dickey, D. A. 1997. Principles and Procedures of Statistics. Abiometrical Approach. New York. MC Graw Hill Book Co, Inc.
25
Tsimidou, M. Z., Georgiou, A., Koidis, A. and Boskou, D. 2005. Loss of stability of ‘‘veiled” (cloudy) virgin olive oils in storage. Food Chem. 93, 377-383.
26
Yu, L., Haley, S., Perret, J., Harris, M., Wilson, J. and Qian, M. 2002. Free radical scavenging properties of wheat extracts. J. Agric. Food Chem. 50, 1619-1624.
27
Zha, X. Q., Wang, J. H., Yang, X. F., Liang, H., Zhao, L. L., Bao, S. H., Luo, J. P., Xu, Y. Y. and Zhou, B. B. 2009. Antioxidant properties of polysaccharide fractions with different molecular mass extracted with hot-water from rice bran. Carbohy. Polym. 78, 570-575.
28
Zhou, K. and Liangli, Y. 2004. Effects of extraction solvent on wheat bran antioxidant activity estimation. LWT. Food Sci. Technol. 37(7): 717-721.
29
ORIGINAL_ARTICLE
اثر پیش تیمار اسمز- اولتراسونیک و خشک کردن تکمیلی با مایکروویو بر خصوصیات کیفی گیلاس سیاه خشک شده
در این پژوهش، اثر خشک کردن اسمزی با کاربرد اولتراسوند و دوره تکمیلی خشک کردن با مایکروویو روی خصوصیات کیفی (آنتوسیانینهای پلیمری شده، آنتوسیانینهای وارد شده به محیط اسمزی و بافت) گیلاس سیاه خشک شده بررسی شد. برای خشک کردن، از محلول اسمزی (آب، ساکارز) استفاده شد و بهمنظور رسیدن به یک فرآیند اسمز بهینه، غلظت قند در سه سطح 40، 50 و 60 درصد و دما در سه سطح 60، 50 و 40 درجه سلسیوس آزمایش شد. فرآیند اولتراسوند نیز در دو فرکانس 65 و 130 کیلوهرتز مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای گیلاس سیاه بهمنظور افزایش نفوذپذیری پوست، بهمدت دو دقیقه در سود 5/0 مولار، غوطهور شدند. برای خشک کردن تکمیلی نیز از مایکروویو با توانهای 100، 200 و 300 وات استفاده شد. بهمنظور تعیین نقاط بهینة فرایند خشککردن ترکیبی اولتراسوند- اسمزی- مایکروویو از روش سطح پاسخ استفاده شد. آزمایشها بر اساس طرح کامپوزیت مرکزی اجرا شدند. نتایج بررسیها نشان میدهد که شرایط خشک کردن اثر معنیداری بر میزان آنتوسیانین پلیمری، آنتوسیانین هدر رفته و بافت گیلاسهای سیاه خشک شده دارد (05/0p<). شرایط بهینه برای به حداقل رساندن مقدار آنتوسیانین ورودی به محیط اسمزی در فرکانس 7/40 کیلوهرتز، دمای 40 درجه سلسیوس و غلظت 40 درصد میدهد و شرایط بهینه برای حداقل آنتوسیانین پلیمری در غلظت 60 درصد، دمای 44/44 درجه سلسیوس، توان 300 وات و بدون فرکانس بهدست آمد.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102152_dc0a9568a5e7ca1b7489e7cf75bd68a0.pdf
2014-05-22
67
82
10.22092/erams.2014.102152
آنتوسیانین
اسمز- اولتراسوند
بافت
گیلاس سیاه
مایکروویو
زهره
کرمی
1
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه گرگان
LEAD_AUTHOR
قاسم
یوسفی
2
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران
AUTHOR
زهرا
امامجمعه
3
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران
AUTHOR
Askari, G. A., Emam-Djomeh. Z. and Mousavi, S. M. 2006. Effect of combined coating and microwave assisted hot-air drying on the texture, microstructure and rehydration characteristics of apple slices. J. Food Sci. Technol. 12(1): 39-46.
1
Cinquanta, L., Matteob, M. D. and Estia, M. 2002. Physical pre-treatment of plums (Prunus domestica). Part 2. Effect on the quality characteristics of different prune cultivars. Food Chem. 79, 233-238.
2
Fernandes, F. A. N., Galla˜o, M. I. and Rodrigues, S. 2008. Effect of osmotic dehydration and ultrasound pre-treatment on cell structure: melon dehydration. LWT. Food Sci. Technol. 41(4): 604-610.
3
Kargozari, M., Moini, S. and Emam-Djomeh, Z. 2010. Prediction of some physical properties of osmodehydrated carrot cubes using response surface methodology. J. Food Process. Pres. 34(6):
4
1041-1063.
5
Kong, J., Chia, L., Goh, N., Chia, T. and Brouillard, R. 2003. Analysis and biological activities of anthocyanins. Phytochemistry. 64, 923-933.
6
Krifi, B., Chouteau, F., Boudrant, J. and Metche, M. 2000. Degradation of anthocyanins from blood orange juices. Int. J. Food Sci. Technol. 35(3): 275-283.
7
Lee, J., Durst, R. W. and Wrolstad, R. E. 2002. Impact of juice processing on blueberry anthocyanin and polyphenolics: comparison of two pretreatments. J. Food Sci. 67, 1660-1667.
8
Marquis, D. A. 1990. Black Cherry Prunus Serotina Ehrh. In: Burns, R. M. and Honkala, B. H. (Eds.) Silvics of Forest Trees in the United States. Agriculture Handbook 654. Vol. 2: Hardwoods. United States Department of Agriculture. Forest Service. Washington, D. C.
9
Mohammadpour Karizaki, V., Sahin, S., Sumnu, G., Mosavian, M. T. H. and Luca. A. 2013.Effect of ultrasound-assisted osmotic dehydration as a pretreatment on deep fat frying of potatoes. Food Bioprocess. Technol. 6, 3554-3563.
10
Mujumdar, A. S. 2000. Drying Technology in Agricultural and Food Science. Publishers Inc. Plymoth. UK.
11
Nikkhah, E., Khayyami, M. and Heidari, R. 2012. Effect of some chemicals on stability of anthocyanins from blackberry (Morus nigra). Iranian J. biology 25, 32-43. (in Farsi)
12
Noshad, M., Mohebbi, M., Shahidi, F. and Mortazavi, S. A. 2012. Effect of osmosis and ultrasound pretreatment on the moisture adsorption isotherms of quince. Food Bioprod. Process. 90, 266-274.
13
Olszewska, M. 2008. Optimization and validation of an HPLC-UV method for analysis of corosolic, oleanolic, and ursolic acids in plant material: Application to Prunus serotina Ehrh. Acta Chromatogr. 20(4): 643-659.
14
Pacheco-Palencia, L. A., Susanne, U., Mertens-Talcott, S. U. and Talcott, S. T. 2010. In vitro absorption and antiproliferative activities of monomeric and polymeric anthocyanin fractions from açai fruit (Euterpe oleracea Mart.). Food Chem. 119, 1071-1078.
15
Rossi, M., Giussani, E., Morelli, R., Scalzo, R. L., Nani, R. C. and Torreggiani, D. 2003. Effect of fruit blanching on phenolics and radical scavenging activity of highbush blueberry juice. Food Res. Int. 36, 999-1005.
16
Rosso, V. V. and Mercadante, A. Z. 2007. Evaluation of colour and stability of anthocyanins from tropical fruits in an isotonic soft drink system. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 8, 347-352.
17
Shamaei, S., Emam-Djomeh, Z. and Moeini, S. 2009. Prediction of quality properties of dried cranberry with combination methods of ultrasound-osmotic-microwave using neural networks. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture. Tehran University. Karaj. Iran. (in Farsi)
18
Shamaei, S., Emam-Djomeh, Z. and Moini, S. 2012. Ultrasound-assisted osmotic dehydration of cranberries: effect of finish drying methods and ultrasonic frequency on textural properties. J. Texture Stud. 43,133-141.
19
Stojanovic, J. and Silva, J. 2007. Influence of osmotic concentration, continuous high frequency ultrasound and dehydration on antioxidants, colour and chemical properties of rabbiteye blueberries. Food Chem. 101, 898-906.
20
Tsanova-Savova, S., Dimovw, S. and Ribarova, F. 2002. Anthocyanins and color variables of Bulgarian aged red wines. J. Food Comp. Anal. 15(6): 647-654.
21
Vanhellemont, M. 2009. Present and future population dynamics of Prunus serotina in forests in its introduced range. Ph. D. Thesis. Ghent University. Ghent. Belgium.
22
Wang, J., Sun, B., Cao, Y., Tian, Y. and Li, X. 2008. Optimisation of ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from wheat bran. Food Chem. 106, 804-810.
23
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی عملکرد هیدرولیکی ساختمانهای آبگیر و تنظیم سطح آب در شبکههای آبیاری زایندهرود و درودزن
کنترل ناصحیح و بیدقتی در تنظیم و توزیع جریان در شبکههای مدرن تاکنون موجب پایین آمدن راندمان توزیع و بهدنبال آن بروز مشکلاتی در بهرهبرداری اقتصادی از شبکههای آبیاری شده است. نظر به اهمیت موضوع ارزیابی سامانههای کنترل جریان، در این مطالعه دو سامانة کنترل از نوع نیرپیک (شبکة آبیاری زایندهرود اصفهان) و طراحی دفتر عمران اراضی ایالات متحده (شبکه آبیاری درودزن فارس) بررسی و سازههای مناسب از لحاظ هیدرولیکی توصیه شده است. ضمن بازدیدهای مکرر از این دو شبکه، با استفاده از آلبومها و پلان نقشههای طراحی، تعدادی از ساختمانهای تنظیم سطح آب و سازههای تنظیم جریان بهعنوان سازههای نمونه انتخاب گردیدند. بده واقعی، یعنی همان بده تحویلی به مزارع، با بده اسمی مقایسه شد. افت انرژی در ساختمانهای کنترل جریان (دریچههای مدول نیرپیک از نوع C2, L2, XX2، دریچههای C.H.O، دریچههای آمیل، آویو، کشویی و سرریزهای نوک اردکی) برای محدودهای مشخص از بده کانالها اندازهگیری و با افت انرژی مجاز که با استفاده از روابط تئوری افت انرژی بده بهدست آمده، مقایسه شد. در این مطالعه، از مشخصههای کیدو و خطای نسبی بهمنظور تجزیه و تحلیل استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که تفاوت مقادیر بده اسمی و مقادیر بده واقعی در شبکة درودزن در سطح احتمال 5 درصد (05/0P£) معنیدار است. این تفاوت در شبکة زایندهرود معنیدار نیست. با توجه به معنیدار نبودن تفاوت مقادیر بده اسمی و بده واقعی و مقادیر کمتر خطای نسبی در شبکة زایندهرود، دریچههای مدول نیرپیک بهعنوان برترین سازه تنظیم جریان معرفی شدند. همچنین، دریچة آمیل و سرریزهای نوک اردکی بهلحاظ داشتن حداقل درصد خطای نسبی و معنیدار نشدن تفاوت افت انرژی مجاز و افت انرژی اندازهگیری شده، بهعنوان برترین تنظیمکنندههای سطح آب پیشنهاد شدند.
https://amsr.areeo.ac.ir/article_102153_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.pdf
2014-05-22
83
102
10.22092/erams.2014.102153
سازههای تنظیمکنندة جریان
شبکة آبیاری
عملکرد هیدرولیکی
حمیدرضا
سالمی
1
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
LEAD_AUTHOR
Ankum, Jr. P. 1991. Flow Control in Irrigation System. Delft University of Technology. Delft. The Netherlands.
1
Anon. 1973. Zayandehrud Project. Isfahan Regional Water Office. Report No. 18. (in Farsi)
2
Anon. 1991. The First Phase Studies of Borkhar Irrigation Network. Zayndab Consulting Engineers. Isfahan Regional Water office. (in Farsi)
3
Anon. 1993. Annual Report of Fars Management Operation Company. Fars Regional Water Office. No. 5. (in Farsi)
4
Belaud, G., Litrico, X., De Graaf, B. and Baume, J. P. 2008. Hydraulic modeling of an automatic upstream water-level control gate for submerged conditions. J. Irrig. Drain. Eng. 134 (3): 315-326.
5
Burt, C. 1988. Management of Farm Irrigation System. Agricultural Engineering Department. California Polytechnic State University. Sanluis Obispo. CA.
6
Burt, C., Angold, R., Lehmkuhl, M. and Styles, S. 2001. Flap gate design for automatic upstream canal water level control. J. Irrig. Drain. Eng. 127(2):84-91.
7
Cassan, L., Baume, J. P., Belaud, G., Litrico, X. and Malaterre, P. O. 2011. Hydraulic modelling of a mixed water level control hydro-mechanical gate. J. Irrig. Drain. Eng. 137(7): 446-453.
8
Cochran, W. G. and Cox, G. M. 1992. Experimental Designs. John Wiley & Sons, Inc. New York.
9
Ghamarnia, H. 1991. Hydraulic investigation of discharge regulator structures and their performance in irrigation networks. M. Sc. Thesis in Irrigation and Drainage. Tehran University. Tehran. (in Farsi)
10
Javan, M., Sanaee-Jahromi, S. and Fiuzat, A. A. 2002. Quantifying management of irrigation and drainage systems. J. Irrig. Drain. Eng. 128(1): 19-25.
11
Jorabloo, M. and Sarkardeh, H. 2010. Hydraulic evaluation of Neyrpic-Modules at water distribution network of Garmsar plain. World Appl. Sci. J. 10(11): 1363-1367.
12
Justin, J., Courtney, N. and Taleghani-Daftari, F. 1972. Manual for operation and maintenance of Droodzan canal system. Philadelphia. USA.
13
Kazemimohsenabadi, S., Amiri, A. and Seyahi, M. K. 2007. Performance analysis of water management and drainage structures and provide new relations to the valves in the Qazvin network. Proceeding of the Second National Conference on Irrigation and Drainage Networks Management. Jan. 27-29. Shahid Chamran University. College of Water Sciences and Engineering. Ahwaz. Iran. (in Farsi)
14
Kraatz, D. B. and Mahajan, V. I. K. 1975. Small hydraulic structures. Irrigation and Drainage Paper No. 26-2. F. A. O. Rome.
15
Merrey, D. J. 1996. Institutional Design principles for accountability on large irrigation systems.. Research Report. International Irrigation Management Institute (IIMI). Colombo. Sri Lanka.
16
Molden, D. J. and Gates, T. K. 1990. Performance measures for evaluation of irrigation-waterdelivery systems. J. Irrig. Drain. Eng. 116(6): 804-823.
17
Monem, M. J., Ghaheri, A., Badzahr, H., Gharavi, T., Borhan, A., Zolfaghari, A., Sabeti, A. and Ehsani, M. 2000. Performance evaluation of Ghazvin irrigation network, using PAIS model. Proceeding of the 10th seminar of Iranian National Commitee on Irrigation and Drainage. Tehran. Iran. (in Farsi)
18
Razavi-Nabavi, M. 1994. The empirical coefficients in Neyrpic module. M. Sc. Thesis in Irrigation and Drainage. Terbiat Modares University. Tehran. Iran. (in Farsi)
19
Renault, D., Hakeem Khan, A., Hemakumara, M. H. and Asghar-Memon, M. 2001. Assessing sensitivity factors of irrigation delivery structures. J. Irrig. Drain. Eng. 127(6): 346-354.
20
Rodrı´guez-Dı´az, J. A., Camacho-Poyato, E., Lo´pez-Luque, R. and Pe´rez-Urrestarazu, L. 2008. Benchmarking and multivariate data analysis techniques for improving the efficiency of irrigation districts: An application in Spain. Agric. Sys. 96, 250-259.
21
Salemi, H. R. and Javan, M. 1995. Evaluation of hydraulic performance and operation of flow control structures in Doroodzan and Zayandeh rud irrigation network. Research Report. Agricultural Research and Education Organization. Tehran. Iran. (in Farsi)
22
Shantia, H. 1990. Neyrpic Module, Design and Performance. Khagehenasir-e-Tussi University. Tehran. Iran. (in Farsi)
23
Tabaee, K. and Montazar, A. 2013. Actual performance evaluation of Varamin irrigation network. Proceeding of the First Seminar of Iranian National Water and Wastewater Engineering. Kerman. (in Farsi)
24
Unal, H. B. Asik, S., Avci, M., Yasar, S. and Akkuzu, E. 2004. Performance of water delivery system at tertiary canal level: a case study of the Menemen Left Bank irrigation system, Gediz basin, Turkey. Agric. Water Manage. 65, 155-171.
25
Zahmatkesh, M. and Montazar, A. A. 2011. Performance assessment of some irrigation networks in the world using benchmarking and data mining techniques. J. Water Soil. 25, 1042-1057.
26