شهین زمردی
چکیده
بهمنظور بهبود خواص کیفی و افزایش دوره نگهداری زردآلو، پژوهشی با استفاده از آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور و 2 تکرار اجرا شد. فاکتور اول نوع تیمار در 4 سطح شامل: شاهد، پوشش داده شده با زئین، فروبری شده در محلول کلرید کلسیم 1 درصد و پوشش داده شده با زئین حاوی 1 درصد کلرید کلسیم، فاکتور دوم مدت زمان نگهداری در سردخانه در 5 سطح 1، 15، 30، 45 ...
بیشتر
بهمنظور بهبود خواص کیفی و افزایش دوره نگهداری زردآلو، پژوهشی با استفاده از آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور و 2 تکرار اجرا شد. فاکتور اول نوع تیمار در 4 سطح شامل: شاهد، پوشش داده شده با زئین، فروبری شده در محلول کلرید کلسیم 1 درصد و پوشش داده شده با زئین حاوی 1 درصد کلرید کلسیم، فاکتور دوم مدت زمان نگهداری در سردخانه در 5 سطح 1، 15، 30، 45 و 60 روز بود. نتایج تجزیه آماری دادهها نشان میدهد که در پایان دوره نگهداری، در دو تیمار پوشش داده شده با زئین، میزان سفتی بافت، ویتامین C و اندیس L* بهطور معنیدار بیشترین و درصد افت وزنی و درصد مواد جامد انحلالپذیرکمترین مقدار است. امتیاز ظاهری و رنگ نمونههای پوششدار نیز بهطور معنیدار بیشتر از امتیاز ظاهری و رنگ میوههای بدون پوشش است. از لحاظ طعم، بین زردآلوهای پوشش داده شده و پوشش داده نشده اختلاف معنیداری دیده نمیشود. بنابراین، پوشش زئین نه تنها تاثیر نامطلوب بر خواص حسی زردآلوها ندارد، بلکه موجب بهبود خواص کیفی زردآلوها نیز میشود. ترکیب همزمان کلریدکلسیم و پوشش زئین، نسبت به پوشش زئین تنها، تاثیر معنیداری بر خصوصیات زردآلوها ندارد. فروبری در محلول کلرید کلسیم 1 درصد نیز موجب حفظ سفتی بافت، حفظ ویتامین C و کاهش افت وزنی زردآلوها، در مقایسه با نمونه شاهد، میشود.
بهجت تاجالدین؛ مریم هاشمی؛ سیدمجتبی خیامنکویی
چکیده
زردآلو میوهای نرم با عمر ماندگاری کوتاه است که پس از برداشت ضایعات قابل توجهی دارد. بستهبندی مناسب میتواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و در مرحله بازاررسانی تا حد زیادی کاهش دهد. بدین منظور، میوه زردآلو (رقم 58- شاهرود) بهصورت شاهد (بدون تیمار)، پوشش با یک نوع واکس نانویی ...
بیشتر
زردآلو میوهای نرم با عمر ماندگاری کوتاه است که پس از برداشت ضایعات قابل توجهی دارد. بستهبندی مناسب میتواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و در مرحله بازاررسانی تا حد زیادی کاهش دهد. بدین منظور، میوه زردآلو (رقم 58- شاهرود) بهصورت شاهد (بدون تیمار)، پوشش با یک نوع واکس نانویی بر پایه کیتوزان، و داخل ظروف حاوی کیتوزان بستهبندی و در دمای صفر درجه سلسیوس قرار داده شد. نتایج آزمونهادر دوره نگهداری نشان داد که از نظر میزان افت وزن و رطوبت، تیمار پوشش و تیمار شانه نسبت به شاهد، و تیمار پوشش نیز نسبت به تیمار شانه نتیجه بهتری بهدست میدهد. صرفنظر از انتهای دوره نگهداری که نتایج حاصل از تیمار ظروف نانویی به شاهد و به تیمار پوشش نزدیک میشود، تیمار شانه بافت بهتری را برای زردآلو فراهم میکند. میانگین میزان تغییرات رنگ برای تمامی تیمارها با یک روند افزایشی تغییر میکند اما اختلافمعنیداریدر تغییرات رنگ زردآلوهایشاهد با زردآلوهای تحتدو تیمار دیگروجودندارد. از نظر تنفس، بین عامل پوشش و مدت زمان نگهداری تفاوت معنیداری در سطح 1 درصد وجود دارد اما در مورد تولید اتیلن، تفاوت معنیداری وجود ندارد. میکروسکوپ الکترونی روبشی نمونهها مشخص کرد که نمونههای شاهد سطح تخریب شده دارند و فرسایش بافت بهخوبی روی زردآلو مشهود است اما تصاویر نمونههای تیمار پوشش نشان میدهد که نانوامولسیون روی زردآلو بهخوبی قرار گرفته است و در سطح نمونه هیچ فرسایش و ترکخوردگی مشاهده نمیشود که ناشی از عملکرد خوب نانو پوشش روی آن میباشد. بهطور کلی، وجود اختلاف معنیدار بین
برخی از صفات کیفی زردآلو، نشاندهنده تاثیر نوع بستهبندی در بروز این تفاوتها است.