تأثیر افزودن دو نوع قوام دهنده‌ روی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست میوه‌ای قالبی

اکبر زمانی؛ هادی الماسی؛ بابک قنبرزاده

دوره 16، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/erams.2015.101999

چکیده
  ماست میوه‌ای یکی از پر مصرف‌ترین فراورده‌های تخمیری شیر، در اکثر کشورهای جهان به­ حساب می‌آید. اما استفاده از میوه و فراورده‌های آن، به احتمال موجب تغییر در خواص ویسکوالاستیکماست، و به تبع آن تغییر در آب­اندازی و ویژگی‌های حسی ماست میوه‌ای می‌شود.  یک روش برای بهبود این ویژگی‌ها در ماست میوه‌ای استفاده از قوام دهنده‌هاست. ...  بیشتر

بررسی تأثیر استفادۀ توأم از نانوذرات دی‌اکسید تیتانیم‌ و نانوکریستال ‌سلولز بر ویژگی‌های گرمایی، آبگریزی و رنگی بیونانوکامپوزیت‌های نشاسته- PVOH

نسرین جمشیدی کلجاهی؛ بابک قنبرزاده؛ جلال دهقان‌نیا؛ علی‌اکبر انتظامی؛ محمود صوتی خیابانی

دوره 15، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 99-118

https://doi.org/10.22092/erams.2014.102181

چکیده
  در این پژوهش، برای بهبود ویژگی­های کاربردی فیلم­های بر پایه نشاسته، ابتدا از میزان ثابت اسیدسیتریک و پلی­وینیل­الکل (PVOH) استفاده و پس از آن اثر سطوح مختلف غلظت دو نوع نانوذره نانوکریستال ­سلولز (CNC) و دی­اکسید­ تیتانیم (TiO2) به‌صورت توأم و نرم­کننده گلیسرول (GLY) بررسی شد.  آزمون گرماسنجی پویشی افتراقی (DSC) نشان می­دهد ...  بیشتر