بررسی تأثیر حالت‌های مختلف ترکیب هوای گرم و پرتوهای فروسرخ بر خشک کردن زردآلو

منصوره مظفری؛ حسین غفاری ستوبادی؛ حمیدرضا گازر؛ جابر سلیمانی

دوره 24، شماره 85 ، خرداد 1402، ، صفحه 57-74

https://doi.org/10.22092/amsr.2024.363663.1462

چکیده
  خشک کردن با هوای گرم متداول‌ترین روش برای محصولات کشاورزی است که زمان‌بر است و مصرف انرژی بالایی دارد. به دلیل خشک شدن سریع سطح محصول در روش خشک کردن همرفتی، توزیع و انتقال حرارت و رطوبت در داخل محصول نسبتاً غیریکنواخت است. در میوه‌هایی مانند زردآلو پوشش مومی موجود روی پوست میوه اثر کنترل‌کننده و بازدارنده‌ای در فرایند خشک کردن ...  بیشتر

تأثیر خشک‌کن دوار بر خشــک کردن شلتوک رقم هاشمی و کیفیت فراوری برنج

حمیدرضا گازر؛ محمدرضا علیزاده

دوره 21، شماره 74 ، شهریور 1399، ، صفحه 17-32

https://doi.org/10.22092/erams.2018.120173.1235

چکیده
  دو مشکل مهم‌ در خشــک کردن برنج، یکی مصرف بالای انرژی و دیگری غیر یکنواختی خشک شدن شلتوک در خشک‌کن‌های خوابیدۀ رایج است که شانس شکستگی دانه را در مراحل فراوری برنج افزایش می‌دهد. در این مقاله، عملکرد یک دستگاه خشک‌کن دوار جدید ساخته شده در کارخانۀ شالی‌کوبی برادران زارع با خشک‌کن رایج برنج (خشک‌کن خوابیده) برای خشــک کردن شلتوک ...  بیشتر

مقایسۀ پارامترهای عملکردی و مصرف انرژی سامانه های تبدیل شلتوک (مطالعۀ موردی: استان مازندران)

حمیدرضا گازر؛ محمدرضا علیزاده؛ محمد یونسی الموتی

دوره 17، شماره 66 ، خرداد 1395، ، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22092/erams.2016.106415

چکیده
  در این مقاله، عملکرد و انرژی مصرفی سه نوع کارخانۀ شالیکوبی سنتی (پوست کن و سفیدکن تیغه­ای)، نیمه­مدرن (پوست­کن غلتک لاستیکی و سفید‌کن تیغه­ای) و مدرن (پوست­کن غلتک لاستیکی و سفیدکن سایشی) در استان مازندران بررسی و پارامترهای راندمان تبدیل، درجۀ پوست­کنی، درصد شکستگی برنج قهوه­ای و برنج سفید، درجۀ ســفیدی و برخی شاخص­های ...  بیشتر